Otázky a odpovědi

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Odpovědět
VSbrok
Site Admin
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázky a odpovědi

Příspěvek od VSbrok » 24 čer 2019 10:19

Ondřej: Já to "nijak" nesleduju, sleduje to za mě excel tabulku, která počíta průměr ze všech směnných kurzů ;)

Lukyn: když jsem za cca 3 roky dokál snížit průměr z 26 na téměř současný kurz, tak co bude za 10 let je fakt úplně jedno :idea:

Neboj se ptát, když budeme vědět, tak rádi pomůžeme, od toho tenhle web vznikl, navíc jak vidíš, tak tu nejsme s Ondrou sami, i další Ti jistě rádi řeknou jejich názor, či zkušenosti.
Investuji na důchod a klidný spánek

Ondřej
Site Admin
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 24 čer 2019 10:49

Lukyn píše:
24 čer 2019 09:23
Díky všem, jsem teď klidnější a můžu se soustředit na další studium ;)

Určitě brzy přijdu z dalšími neodkladnými otázkami, tak prosím trpělivost se mnou ;)
Máme trpělivost s každým a já osobně jsme rád za každou ovečku která k nám zabloudí. Proto IG funguje.

Ondřej
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 27 čer 2019 09:30

Nemáte někdo náhodou v portfóliu ADR od Banco Santander? Zajímalo by mě jak je to s dividendou nedaří se mi to dohledat. Podle ceny ADR bych to viděl tak, že jedno ADR= jedna akcie a dividenda chodí v $. Máte někdo zkušenost?

Hraju si s myšlenkou, že své jediné dvě evropské akcie prodám a zpět nakoupím jako ADR abych měl dividendy všechny v $. Přeci jen nemám v tom takový ranec aby mi to vydalo na nákup.

mnam84
Investor
Been thanked: 1 time

Příspěvek od mnam84 » 27 čer 2019 09:38

Ja mám ADR jedný evropský firmy a jedný brazilský, dividenda přijde zdaněná podle země firmy přepočtěná podle kurzu pro ex day v dolarech. U jedný firmy se mi navíc odečítá adr poplatek u druhý ne. Na 14 akcií je ADR poplatek asi 0,03 USD ročně.

Ondřej
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 27 čer 2019 09:43

mnam84 píše:
27 čer 2019 09:38
Ja mám ADR jedný evropský firmy a jedný brazilský, dividenda přijde zdaněná podle země firmy přepočtěná podle kurzu pro ex day v dolarech. U jedný firmy se mi navíc odečítá adr poplatek u druhý ne. Na 14 akcií je ADR poplatek asi 0,03 USD ročně.
A teď jak zjistit jestli by tam nějaký poplatek byl či nikoliv. U Santanderu jde o stovky kusů. Když ale převedu Shell abych si pomohl ohledně daní zůstala by mi jen Santander a to moc Euro nehodí a pořád konvertovat na dolary nebo čekat roky na přikoupení San. Ach ty dilemata.

mnam84
Investor
Been thanked: 1 time

Příspěvek od mnam84 » 27 čer 2019 09:51

Já mam Vale SA (za což bych si dneska dal facku), a tam z každé dividendy je tenhle drobný poplatek, pak mam Daimler a tam žádný není.

Ondřej
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 27 čer 2019 09:58

mnam84 píše:
27 čer 2019 09:51
Já mam Vale SA (za což bych si dneska dal facku), a tam z každé dividendy je tenhle drobný poplatek, pak mam Daimler a tam žádný není.
Kluci mi potvrdili, že u Shell taky není jenže pro SAN se mi to nedaří dohledat našel jsem jen PDF z roku 2013 kde informace od Dividend fee figuruje. Jak je tomu ale teď nevím. ADR vydává JP Morgan ale ať hledám jak hledám zatím bez výsledku.

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 27 čer 2019 10:45

ale to by mne taky docela zajímalo jak je to s těma poplatkama za ADR
RDSA mi ho neúčtuje
BP mi ho účtuje pokaždé jiný
BTI mi zatím nic nenaúčtoval
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

slon
Pokročilý
Has thanked: 1 time

Příspěvek od slon » 27 čer 2019 12:10

official degiro
-----------
u společnosti Shell je ADR poplatek již součástí vyplacené dividendy. Dividendy připisujeme na základě informací od našeho primárního brokera. Žádné pravidlo pro účtování tohoto poplatku, buď zvlášť nebo jako součástí dividendy nemáme, záleží na informacích, které nám primární broker o dividendách poskytne. Způsob účtování je tedy rozdílný případ od případu.
-----------

ptal jsem se jestli to to lze zjistit dopředu než nakoupíš a zřejmě ne. Kdysi jsem s nimi řešil i jestli jde u nich poznat jestli to je ADR a vůbec podpora ani netušila . Já si to vyhledávám na investing.com dle ISIN, burza - profile firmy: https://www.investing.com/equities/roya ... ny-profile

Ondřej
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 27 čer 2019 12:43

U Lynx to je vidět zda to je ADR prostě je to tam v celém názvu napsané. Hledal jsem info ohledně poplatků na www.adr.com tam je ale poslední pdfko z roku 2016 kde je uveden poplatek za vyplacení dividendy $0,0025

https://www.adr.com/Site/LoadPDF?CMSID= ... d26ae47f61

tady je to pro Shellku kde Dividend fee není:

https://www.adr.com/Site/LoadPDF?CMSID= ... 4731efed8d

jen je mi záhadou proč pro Sheelku jsou informace pro rok 2019 u Santanderu to končí 2016. Přitom pokud jsem se díval v Lynx správně ADR na Nyse od Banco Santander se normálně obchodují.

Odpovědět