Jo s maximem až 100 miliard Dolarů pokuty a náhrad to nemusí být nutně vtípek. Divná to země ty USA. V ČR za smrt následkem pracovního úrazu je odškodnění 600 tisíc. V USA jim soud přiklepne 50 mega za ztrátu sluchu, kde ani nikdo nedokáže, že ty ochrané pomůcky skutečně nosili.
MiHons píše: ↑22 srp 2022 21:26
A bohužel jsem si i zobl SWK, ten propad se mi zdá moc velký, ale zde jsem se možná unáhlil, no každý den není posvícení
Od toho je margin of safety, bezpečností polštář. I když člověk netrefí dno, tak stejně na tom skoro nemá šanci dlouhodobě prodělat. Za 10-20 let bude úplně jedno, jestli jsi to koupil za $100 nebo $120. Také čím déle člověk drží, tím menší má startovní valuace vliv a růst EPS začne kralovat. A pak tu máme Dollar cost averaging. Při zdvojnásobení pozice bude průměrka blízko dna. Horší to má ten, kdo koupí za draho, bez bezpečnostního polštáře a čelí tak nenávratné ztrátě kapitálu či v nejlepším případě 5-10 let čekání na nulu. Příklady typu Paypal apod.
Stejně se nakonec ukáže, že se unáhlil každý se vším, protože stále máme nějakých 30-50% dolů na hodnoty posledních medvědích trhů. Stále je S&P 500 i po 20% propadu na hodnotách P/S, jaké měl index na samém vrcholu internetové bubliny v roce 2000. A z této hodnoty P/S v roce 2000 klesl trh o 50%. Stále je dnes trh velice předražený, dle výnosové křivky, inflace a průzkumu spotřebitelské nálady na 99% teprve přijde recese a mnohem větší propad akcií, než byl v červenci. Je to jen můj názor, nikomu ho nenutím, je však založen na historii.
Každopádně se stále držím svojí strategie koupit výhodně a držet, dokud se firmě dlouhodobě daří. To že občas to nevyjde podle představ, se holt stává.
The chart-reading technique actually works. Peter Lynch, (z knihy Beating the Street, postscript.) 1993