Akcie RDS.A podléhá nizozemským zákonům a RDS.B britským. Upřednostňuje se RDS.B, protože Spojené království nemá srážkovou daň z dividend. Nizozemí má srážkovou daň ve výši 15%. Mě nicméně chodily dividendy i z nizozemského klonu bez zdanění bo existovala možnost výplaty dividendy v akciích. I když jsem neměl dostatečný počet akcií na to, abych dostal akcie posílali mi hotovost bez daně. Shell ovšem zrušil scrip program a tedy vyplácí dividendu jen cash, což pro mě nyní znamená -15%. Šuškalo se ovšem, že mezi RDS.A a RDS.B už nebude žádný rozdíl, protože Nizozemí zruší srážkovou daň z dividend. Proto s nějakým nákupem ADR ještě počkám, mělo to vstoupit v platnost v roce 2019 jen jsme nikde nezahlédl přesné datum nebo zda se od toho nakonec ustoupilo. Což mi teď připomíná, že bych si to měl zjistit.
Dorazily mi dividendy...
Moderátor: VSbrok
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dorazily mi dividendy...
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem našel článek o tom, že nakonec rušení srážkové daně z dividend se v nizozemí konat nebude. Kdybych jen věděl zda mám aktivní bonus na poplatky mohl bych provést prodej a nákup ADR.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
RDS.B má manželka na Degiru, takže poplatek je cca 0,65 USD. Na Lynx už ho kupovat nebudu.
mnam84: RDS.A je nizozemská část / RDS.B je britská část
Ondřej: zavolej do Lynx, měli by Ti to bejt schopný říct, esli máš nebo nemáš bonus aktivní
mnam84: RDS.A je nizozemská část / RDS.B je britská část
Ondřej: zavolej do Lynx, měli by Ti to bejt schopný říct, esli máš nebo nemáš bonus aktivní
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Rozeslal jsem emaily a dva noví investoři se mi ozvali, že již provedli nákup, takže bonus aktivní mám. Teď jen váhám zda to provést či nikoliv a kdy to provést jestli hned dnes prodat při zavírání evropské burzy a a zítra hned po otevření nakoupit. Ono převod z EUR na $ asi chvilku bude trvat když chci počkat aby se ty EURA zlikvidovaly všechny.
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No převod záleží na tom jak velkou má Lynx zásobu USD, ve většině případů jsem mohl ihned po převodu Kč>USD nakupovat ihned, ale dvakrát se mi už stalo, že neměli USD, takže jsem musel dle podmínek mého účtu čekat do druhého dne.
Dokonverze je vždy pod jedno euro, či dolar, takže pokud fakt nejedeš nákup na cent přesně, tak dokonverze toho zbytku Tě zas tolik neovlivní
Dokonverze je vždy pod jedno euro, či dolar, takže pokud fakt nejedeš nákup na cent přesně, tak dokonverze toho zbytku Tě zas tolik neovlivní
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak první dividendy měsíce červenece jsou již na účtu: PPL a IRM
Další připlují až 5.7. a pak až 10.7.
No pak zas klasický nářez v půlce měsíce
Další připlují až 5.7. a pak až 10.7.
No pak zas klasický nářez v půlce měsíce
No já jako už tradičně začínám kvartál dividendami HPQ a HPE, tentokrát 3.7. Hewlett-Packard je taková moje srdcovka, jedna z nejstarších investic.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vždy když někdo zmíní tuhle firmu vzpomenu si na scénu v limuzíně z filmu Wall Street jak Charlee Sheen sype čísla firmy. I když mám načtené všechny aristokraty, z hlavy je nevyjmenuji, zvlášť když nám přibývají.
Moje srdcovka je Shell, tu jsem tedy i díky tvému popostrčení prodal v Evropě a koupil adr. Takže se dá říci, že po sedmi letech již nejsem spolumajitel Shell. Je to však pro mě výhodnější. Snad nezbankrotuje při příští krizi banky co certifikát vydává.
Když se toho bankrotu maličko obáváš, zjistil sis, která je to banka?Ondřej píše: ↑04 črc 2019 09:33Vždy když někdo zmíní tuhle firmu vzpomenu si na scénu v limuzíně z filmu Wall Street jak Charlee Sheen sype čísla firmy. I když mám načtené všechny aristokraty, z hlavy je nevyjmenuji, zvlášť když nám přibývají.
Moje srdcovka je Shell, tu jsem tedy i díky tvému popostrčení prodal v Evropě a koupil adr. Takže se dá říci, že po sedmi letech již nejsem spolumajitel Shell. Je to však pro mě výhodnější. Snad nezbankrotuje při příští krizi banky co certifikát vydává.