Lynx
Moderátor: VSbrok
Re: Lynx
Ano, 50 dolarů na poplatky pro oba, detaily dole pod formulářem na https://www.lynxbroker.cz/kampane/doporuceni/
Chceš doporučit? Pokud jo, tak mi soukromou zprávou pošli své jméno, příjmení a email, který pak použiješ i v registraci.
Chceš doporučit? Pokud jo, tak mi soukromou zprávou pošli své jméno, příjmení a email, který pak použiješ i v registraci.
-
- Začátečník
- Been thanked: 1 time
Ahoj,
U lynxu mam ptf v USD a rad bych kvuli diversifikaci zacal budovat cast ptf i v jinych menach.
Zaobiral jsem se myslenkou, zda si na to vyhradit jinejho brokera, ale to pada - jednoduse se mi lynx libi a ostatni ne (puvodne jsem zvazoval degiro ale zkusenosti uzivatelu na foru mne odradily - diky za ne).
Mate nekdo zkusenosti s drzenim smiseneho ptf u lynxu? Nenastava tam pak nejaky problem, napriklad u tvorby podkladu pro danove priznani?
Diky
U lynxu mam ptf v USD a rad bych kvuli diversifikaci zacal budovat cast ptf i v jinych menach.
Zaobiral jsem se myslenkou, zda si na to vyhradit jinejho brokera, ale to pada - jednoduse se mi lynx libi a ostatni ne (puvodne jsem zvazoval degiro ale zkusenosti uzivatelu na foru mne odradily - diky za ne).
Mate nekdo zkusenosti s drzenim smiseneho ptf u lynxu? Nenastava tam pak nejaky problem, napriklad u tvorby podkladu pro danove priznani?
Diky
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
Určitě není potřeba zakládat dalšího brokera. Na výpisech jsou měny odděleny, takže jako podklad k přiznání poslouží dobře.
Na investičním účtu lze držet různé měny současně, takže to taky nebude problém.
Na investičním účtu lze držet různé měny současně, takže to taky nebude problém.
Ano problém to není (třeba i Dividend report dokument pro daně z dividend je hezky členěný dle státu dividendy), jen je to o trošku dražší. Protože k základnímu poplatku (5 USD USA burzy, 6 EUR evropské burzy) musíš ještě připočíst konverzní poplatek 100 Kč (resp. 5USD/EUR, dle měnového páru), pokud v dané měně nemáš dost peněz (neboli nelze kupovat např. na evropské burze za USD zůstatek, musíš ten zůstatek mít v dané měně-tedy před nákupem akcií provést případnou konverzi jako samostatný měnový obchod za uvedené ceny). Takže se nákup+konverze vyplatí až od většího objemu než třeba u Degiro, kde je zůstatek při zapnutém AutoFX jediný (euro).
-
- Začátečník
Díky, s konverzemi počítám. Tak jako teď na lynx posílám cca každý měsíc CZK a kupuju USD, budu holt střídavě kupovat liché měsíce USD a sudé EUR (nebo třeba Yeny:-) ) a cenově to tedy vyjde na stejno. Situaci kdy bych měnil USD na EUR se budu snažit vyhnout.
Do teď jsem si vystačil se vším v USD ale rostoucí počet ADR titulů v mém ptf mne poněkud znervózňuje.
Každopádně díky za odpovědi ohledně těch daňových podkladů.
Do teď jsem si vystačil se vším v USD ale rostoucí počet ADR titulů v mém ptf mne poněkud znervózňuje.
Každopádně díky za odpovědi ohledně těch daňových podkladů.
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
Ahoj,
funguje na lynx nějaká autokonverze? Na účet mi přišla první dividenda (asi 2 USD), ale po týdnu už v dané měně nemám žádný zůstatek. Nějakou částku jsem měl v korunách, ale nepoznám, zda mi tam něco přibylo. Díky.
funguje na lynx nějaká autokonverze? Na účet mi přišla první dividenda (asi 2 USD), ale po týdnu už v dané měně nemám žádný zůstatek. Nějakou částku jsem měl v korunách, ale nepoznám, zda mi tam něco přibylo. Díky.
T, PLTR, IBE, GSK, RDS.B, VOD, BHP, RIO, HSBC, BTI, UL, OGZPY, BAS.DE, ALV.DE
CZ: TABAK, KOMB, CEZ, MONET
CZ: TABAK, KOMB, CEZ, MONET
-
- Začátečník
- Has thanked: 8 times
Funguje. Nejsem si jistý do jaké výše zůstatku, ale děje se mi to samé. Dokud bylo na účtě více €, nic se nedělo. V okamžiku, kdy jsem účet v € vynuloval jsou všechny došlé drobné (obvykle 3-4 dne v následujícím měsíci) konvertovány na měnu, ve které je účet veden, tj. u mne CZK.
Informaci o této konverzi najdeš ve "Správě účtu", pod Reports/Statements/Activity/ .... vyber měsíc, kdy se to stalo a info je ve výpisu v sekci "Interest" a "Trades". Pod Trades to najdeš jako "Forex".