Je výborné, že se starají o další trh, snad to myslí vážně.
Interactive Brokers
Moderátor: VSbrok
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Interactive Brokers
Myslíte sběrný účet v korunách přímo u IB? Nebo si to pletete s Lynx? IB mělo předtím také účet v korunách?
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Super, díky za objasnění. Jakmile přijde odpověď na předchozí otázky budu zeptám se i na tohle.
Ja jsem byl do ted u LYNX ale ano CZK jsem posilal na ucet IB v CR dokud to slo. Tzn. LYNX zadne svoje ucty nema.
Hlavne jim prosim zdurazni ze to je to co ted nejvic trapi ceske zakazniky. Ptat se asi moc nema smysl potoze se tady vsichni ptame Lynx nebo IB uz 9 mesicu. Diky
BTW. Jeste nekdy do cervna slo CZK posilat na ten starej ucet v CR ale pak uz se penize zacali vracet.
Pozor na různé entity IB! CZK účet v ČR patřil britské IB UK, od níž kvůli brexitu už byli zákazníci z celé EU odmigrováni pryč, proto už byl i tento český účet zrušen (Britové ho nepotřebují). V případě českých klientů co jsou přímo IB by zde v ČR musela mít účet maďarská entita IB CE, v případě klientů Lynx pak irská entita IB IE. Nedělám si bohužel iluze, že zde založí CZK účet obě entity IB, takže smůlu budou mít jedni či druzí. Pokud se tedy entity uvnitř IB nějak nedohodnou.
Mimochodem, Lynx už začal nabízet za vklady CZK na německý účet kompenzace (refundace) Swift poplatků, dnes k tomu nám klientům psali email. Detaily viz vlákno Lynx.
Mimochodem, Lynx už začal nabízet za vklady CZK na německý účet kompenzace (refundace) Swift poplatků, dnes k tomu nám klientům psali email. Detaily viz vlákno Lynx.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dle informací co mám přímo od IB, tak všichni klienti z východní Evropy mají být v Maďarsku, tak nevím zda v tomto nepochybil třeba Lynx a tak se my co jsme v Irsku českého účtu opravdu nikdy nedočkáme, za to klienti z Maďarska jak u Lynx či přímo IB ano. Pokud chce IB zaměstnance kvůli české podpoře, věřím a pevně doufám i v ten český účet.
Zase na druhou stranu ,ted v lynxu nabizeji kompenzace a nehce se mi verit,ze to budou delat dlouhodobe,je v jejich zajmu ,aby ten ucet byl co nejdrive.Ondřej píše: ↑08 zář 2021 15:08Dle informací co mám přímo od IB, tak všichni klienti z východní Evropy mají být v Maďarsku, tak nevím zda v tomto nepochybil třeba Lynx a tak se my co jsme v Irsku českého účtu opravdu nikdy nedočkáme, za to klienti z Maďarska jak u Lynx či přímo IB ano. Pokud chce IB zaměstnance kvůli české podpoře, věřím a pevně doufám i v ten český účet.
Ne Ondřeji, nepochybil Lynx. Pravda, přímí klienti IB ze střední a východní Evropy jsou v Maďarsku (IB CE), ale Lynx je holandský klient a ten právem patří do irské entity IB IE. To je třeba si uvědomit, že klienti podřízeného (introduce) brokera se řídí jeho umístěním, protože vůči IB je právě Lynx jedním velkým klientem a jím se řídí spádovost (migraci vyjednal za své klienty hromadně atd). Proto i předtím to byla Británie (IB UK jako hlavní entita pro Evropu před brexitem) a ne třeba přímo IB US, kterého mají ale třeba i evropští nepřímí klienti, ti od jiného (v USA působícího) introducing brokera, jako např. Tastyworks.