Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
-
- Pokročilý
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 6 times
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Pokud mam nahodou nejaky cash, tak spis abych vykryl osobni spotrebu na par mesicu. Investicne mi to moc smysl nedava, prave kvuli statisticke nevyhodnosti casovani trhu.
Snazim se vyhlazovat sve investice, abych investoval mesicne +- podobne.. Kdyz mi prilitne vetsi castka, tak ji rozinvestovat na vic mesicu. Za tu lehkou obezretnost jsem ochoten trochu vynosu obetovat.
.
Mam k dispozici Degiro margin, ale pri vetsich propadech bych se bal ho vyrazneji pouzit... Kdyz ho uz ted mam na dlouhe pozice.
Snazim se vyhlazovat sve investice, abych investoval mesicne +- podobne.. Kdyz mi prilitne vetsi castka, tak ji rozinvestovat na vic mesicu. Za tu lehkou obezretnost jsem ochoten trochu vynosu obetovat.
.
Mam k dispozici Degiro margin, ale pri vetsich propadech bych se bal ho vyrazneji pouzit... Kdyz ho uz ted mam na dlouhe pozice.
Imho to smrdí tím, že ani ostatní mrna vakcíny na tom ve skutečnosti nebudou lépe, pokud projdou studií se stejně širokou základnou mutací.Investor007 píše: ↑17 čer 2021 10:23Jdete někdo do CVAC po tom pádu? Nemám najeté fundamenty a pipeline vypadá poměrně slabě. Už teď ale tuším, že to vyletí hned zpátky.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Spíše jde o to, že ta farmačka nedělá jen vakcínu proti covidu a trh ji potrestal skoro 50% propadem, ale nejsem si na druhou stranu jistý tou pipeline (ostatní výrobky, které přijdou na trh) = přijde mi taková nic moc.
Můj odhad je, že to hned v PM vyletí nahoru, po open lehce dolů a pak postupný odraz až k původním hodnotám. Zkusím si zarybařit.
Můj odhad je, že to hned v PM vyletí nahoru, po open lehce dolů a pak postupný odraz až k původním hodnotám. Zkusím si zarybařit.
V cash jsem různě, nakupuji selektivně, co je v dané době výhodné a pokud nemám dost cash k nákupu, prodávám, co mi přijde předražené nebo i ve ztrátě k optimalizaci daní. Můžeme to nazvat sektorovou rotací.Daniel píše: ↑17 čer 2021 10:50To ale znamená, že se nesnažíš optimalizovat daně (prodej do 100k za rok, 3 roky držení), že? Asi bych to také tak dělal, ale moc nesouhlasím s tím zdaněním.Drmla píše: ↑17 čer 2021 10:16Zhruba 10% - 20% mám v cash. Podle citu(jestli je trh přepálený nebo ne) buď víc nebo míň. Investuji krátce, ale i za tu krátkou dobu mi uteklo několik příležitostí, protože jsem neměl hotovost. Tak jsem si stanovil, že pod 10% nepůjdu - když něco z té rezervy přikoupím a padne až pod 10%, tak jinde v brzké době něco odprodám.
A nemám propočítané, jestli se to vyplatí. Ale jsem s tím tak ok, vyhovuje mi to.
Optimalizace daní se dá dělat více způsoby, viz výše.
Mimochodem, pokud máš zisk, pak můžeš v klidu zaplatit daň. Je to jako by jsi řekl, že nechceš výplatu, protože bys musel platit daň...
Glueless
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
Tak jak dopadla rybačka?Investor007 píše: ↑17 čer 2021 14:34Spíše jde o to, že ta farmačka nedělá jen vakcínu proti covidu a trh ji potrestal skoro 50% propadem, ale nejsem si na druhou stranu jistý tou pipeline (ostatní výrobky, které přijdou na trh) = přijde mi taková nic moc.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jen pár mřenek. Škoda, že jsem nedal více návnad.
Trochu off topic DGI.
V minulém týdnu se mi podařilo ustálit Biotech portfolio na HEPA, PDSB a ANVS. ANVS během pár týdnů vyskočilo (nákupka po pár trejdech na 10$). HEPA a PDSB jsou další koně na zhodnocení.
V minulém týdnu se mi podařilo ustálit Biotech portfolio na HEPA, PDSB a ANVS. ANVS během pár týdnů vyskočilo (nákupka po pár trejdech na 10$). HEPA a PDSB jsou další koně na zhodnocení.
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
já přidávám svůj tip na klasiku DGI:
AQN
kanadská utilita, poklesem po vydání nových akcií se, dle mého skromného názoru, dostala opět do nákupní zóny.
buy below 15,1 USD
Glueless
P.S. tímto nákupem se nestanete do týdne mílionaristé, ale budete mít solidní kanadskou utilitu, s podílem vody, "čistých" elektrik atd. na území USA+CA
AQN
kanadská utilita, poklesem po vydání nových akcií se, dle mého skromného názoru, dostala opět do nákupní zóny.
buy below 15,1 USD
Glueless
P.S. tímto nákupem se nestanete do týdne mílionaristé, ale budete mít solidní kanadskou utilitu, s podílem vody, "čistých" elektrik atd. na území USA+CA
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...