Mezi dividendovými aristokraty není žádná banka. Vyznačují se hlavně tím, že pokud možno působí ve stabilních oborech podnikání nebo ne moc cyklických, samozřejmě až na výjimky. Z ropáku je tam pokud si dobře pamatuji jen XOM, který bych rád přidal k Shellce měl bych pak krásné duo.Velmi dekuji za prilozenou tabulku opravdovych DA (znam ji, ale zjevne ji potrebuji vidat stale dokolecka). Jsou to pro mne takova neznama az nepratelska jmena konsorcii (pouzivam-li jejich vyrobky, nevim o tom) s casto zaoceanskym focusem - navic ropu nechlastam, leky moc neberu - jsem mlady, s amer. bankami nemam diky bohu nic spolecneho... No pokusim se tam neco si oblibit . Jako mym cilem je mit malo firem, jejich sluzby konzumuji a ktere znam a snad i rozumim, tady s temi DA to nebude lehky.
Vídat tabulku DA je jedna věc, ale vědět co dělají druhá doporučuji postupně pročíst - https://www.investicnigramotnost.cz/div ... 9-shrnuti/
Věřím, že pak tvou poslední větu přehodnotíš. Název firmy člověku někdy moc neřekne, dokonce ji ani nezná. Za to výrobky mnohdy ano. Třeba u takové firmy 3M ty výrobky nemůžou znát ani zaměstnanci mají jich snad 15000. Kup si ale nalepovací věšák do koupelny a bude tam jejich logo. Věřím, že denně přicházíš do styku se spoustou výrobků od těchto DA a to i u nás, protože oni jedou Globálně ne jen v USA. A takové firmy mě baví, protože mám také rád když vím co dělají.