Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
slon
Pokročilý
Has thanked: 1 time

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03

Příspěvek od slon » 14 úno 2021 13:00

bude anketa na průměrný věk investora?

slon
Pokročilý
Has thanked: 1 time

Příspěvek od slon » 14 úno 2021 13:11

ad firmy.. zatimco dnes se řeší zahulené plíce našich dědů, tak děti našich dětí budou hejtovat online firmy - socialni site, online hry a podobný sviňstvo, který vytváří akorát vymytý mozky.

kdybych měl držet status socialne odpovedneho investovani naprosto do detailu tak neexistuje firma do ktere se da investovat

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 14 úno 2021 14:18

Drmla píše:
14 úno 2021 11:25
Silent píše:
14 úno 2021 08:54

To jsi teda zvláštní konzervativec :D Mě se teda ty jejich reklamy, kde propagují transgendery a osočují všechny muže z toxické maskulinity a sexuálního násilí taky nelíbí. :roll:
Tak to jsem teda Markův komentář pochopil úplně špatně. Nemáte odkaz na tu reklamu? Televizi nemám a nechybí mi.
tak v tom případě jsem taky asi viděl jinou reklamu...
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

Drmla
Začátečník
Been thanked: 1 time

Příspěvek od Drmla » 14 úno 2021 16:01

Kanál P&G na YT... Děsný.

Jack N.
Začátečník

Příspěvek od Jack N. » 14 úno 2021 18:12

slon píše:
14 úno 2021 13:11
ad firmy.. zatimco dnes se řeší zahulené plíce našich dědů, tak děti našich dětí budou hejtovat online firmy - socialni site, online hry a podobný sviňstvo, který vytváří akorát vymytý mozky.
Ad Slon - asi tak, souhlasím s Tebou. Zatímco u tabákových firem je jasný důvod, proč jsou zlé, monstrózní digitální firmy jako Facebook vypadají neškodně, ale zdání klame. Jejich vliv na celosvětové dění je obrovský a další generace se budou divit, proč jim lidé dobrovolně dávali hromadu osobních dat ZDARMA a stali se tak někteří postupně nikoliv uživateli, ale spíš komoditou. O psychické závislosti a narušení "normálních" vztahů nemluvě ...

Ale zpět k tématu - od začátku roku jsem nakupoval na dlouhodobé držení CNI, LMT, PEP a na spekulaci CEPU a FE. PEPka se tak stala 3 největší pozicí v ptf po WMB a TRP.

CEPU je poměrně riziková záležitost z Argentiny a sázka na to, že země přestála to nejhorší a pomalu, postupně se bude situace konsolidovat. Úspěšně restrukturalizovali státní dluh a současná vysoká inflace by mohla konečně zpomalovat. Společnost je finančně zdravá, generuje dost keše, zadlužení je nízké a valuace ještě nižší. Holubi na střechách Buenos Aires si vykládají, že bude tučná dividenda, která by mohla dosáhnout až 1$/ADR. Tomu moc nevěřím, ale i poloviční hodnota by byla super.

FE je na pomezí dividendové akcie a spekulace a též na hraní pro výpis call opcí. Když ji se ziskem potratím, nebude mi to vadit. Společnost je teď pod tlakem vyšetřování za úplatky, kvůli tomu spadnul rating pod investiční pásmo, no za pár let to bude zapomenutá záležitost. Základní byznys je relativně v pohodě, pro zelené mozky museli slíbit uhlíkovou neutralitu do roku 2050.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 17 úno 2021 16:44

Dnešní mini dump - přizobnuto trošku PEP, startovací vzorek CAH a nějaké vzorky různých SPAC.

Přijde mi to ale prozatím docela jako slabota. Zítra to bude zřejmě pumpa nahoru a pokud tak v pátek další menší pokles při quadruple witchingu.

AAPL a TSLA se nicméně snaží to trošku poslat dolů, tak jím nezbývá než držet palce.

bulinak
Pokročilý

Příspěvek od bulinak » 17 úno 2021 16:55

Přikoupen BMY
Stavím zoo.

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 17 úno 2021 18:39

Investor007 píše:
17 úno 2021 16:44
Dnešní mini dump - startovací vzorek CAH
na doporučení mnohých, jsem ovzorkoval včera (za peníze z exitu z NYSE:AMRX)
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 18 úno 2021 14:51

Dneska bych rád po menším dumpu nabral startovací vzorek WMT. Snad se to v marketu ještě trošku prohloubí. Earnings nedopadl pro ně úplně dobře a budou flatoví. Mají dividendu, takže mi to zase až tolik nevadí.

bulinak
Pokročilý

Příspěvek od bulinak » 18 úno 2021 16:26

Nakoupil jsem první vzorek CONE.
Stavím zoo.

Zamčeno