Degiro
Moderátor: VSbrok
Re: Degiro
nevíte někdo jak funguje na degiru prikaz stop limit? jde mi o nasledujici:
mám velmi volatilní akcii koupenou kus za 90 usd
momentálně je na 100 USD
když zacne klesat až na 92, chci jí prodat abych vydelal 2usd
v premakretu cena klesne na 85 - ale ja ji puvodne chtel prodat pouze za tech 92, (tak abych mel zisk), ale nerealizoval ztátu pri prodeji po otevreni za 85, protoze se zase velice rychle dostane na 100.
Je nejaky takovy príkaz jak se vyhnout nechtenemu prodeji pod cenou? )
momentálně je na 100 USD
v premakretu cena klesne na 85 - ale ja ji puvodne chtel prodat pouze za tech 92, (tak abych mel zisk), ale nerealizoval ztátu pri prodeji po otevreni za 85, protoze se zase velice rychle dostane na 100.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
to je bohužel fíčura stop lossu, který vždy funguje jen v řádných hodinách.
takže před propady v post a pre marketu Tě nikdy neochrání!
můžeš pouze doufat, že až se trh otevře, tak půjde cena nahoru, tedy pouze v případě, že příkaz zrušíš a zadáš následně znovu.
Pokud ho tam necháš, tak se Ti to v první sekunde otevření trhu prodá za otvírací cenu = pokud bude pod 92, takže klidně za 50 pokud tam bude taková nabídka a žádná vyšší.
stop loss prostě před takovýmito případy nechrání!!
takže před propady v post a pre marketu Tě nikdy neochrání!
můžeš pouze doufat, že až se trh otevře, tak půjde cena nahoru, tedy pouze v případě, že příkaz zrušíš a zadáš následně znovu.
Pokud ho tam necháš, tak se Ti to v první sekunde otevření trhu prodá za otvírací cenu = pokud bude pod 92, takže klidně za 50 pokud tam bude taková nabídka a žádná vyšší.
stop loss prostě před takovýmito případy nechrání!!
Investuji na důchod a klidný spánek
FPT a daně
Jak řešíte FPT u Degira a jejich vliv na DP? Jestli nějaký mají?
Překročím pohyby ve FPT u Degira nad 100K CZK, podmínku ročních hodnot prodejů do 100K CZK?
Děkuji
Překročím pohyby ve FPT u Degira nad 100K CZK, podmínku ročních hodnot prodejů do 100K CZK?
Děkuji
- StanikKolarik
- Investor
Re: FPT a daně
taky jsem o tom přemýšlel, říkal jsem si že bych kvůli tomu přepnul na posílání přímo EUR, ale stejně to Degiro bude wexlovat ještě EUR-USD a zpátky
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
| T | MONET | CEZ | SP5 | SPG | MO | BTI | CSCO | INTC | ABBV | PFE | TELEC | WBA | KOMB | VTR | LEG | JNJ | EUDV | RDS.B | MRK | BMY | IEMA | IWDA |
Obávám si že se nepomůžeš (pokud tedy nechceš nakupovat hned po připsání platby), problém není v tom jakou měnu posíláš, ale že Degiro nechce mít na tvém na účtu peníze. Proto to furt převádí sem a tam. Podle mě pokud by jsi hned (do půlnoci či kdy to převádí) po připsání korunové platby provedl konverzi a hned nakoupil neměl by jsi ten nákup fondu.StanikKolarik píše: ↑04 úno 2021 13:21taky jsem o tom přemýšlel, říkal jsem si že bych kvůli tomu přepnul na posílání přímo EUR, ale stejně to Degiro bude wexlovat ještě EUR-USD a zpátky
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak nám zablokovali zlatý standard REIT sektoru Realty Income (O) a největší mall firmu Simon Property Group (SPG)
Viz také zde: http://p2pforum.cz/viewtopic.php?t=403&start=540
Když jsem loni varoval před salámovou metodou omezování produktů na Degiru, tak mi bylo vyčítáno, že zbytečně straším ... tak a je to tady
Rád bych tedy poprosil všechny naše čtenáře o hromadnou akci a začít bombadovat infolinku Degira, že tohle už je fakt přes čáru a buď zachovají/vrátí zpět odstraněné firmy nebo si najdeme jiného brokera
Předloni odstranili BDC firmy, loni omezily klasické akcie a letos REIT ... co bude příště? Omezení na jimi vybraných 100 firem z SP500?
Viz také zde: http://p2pforum.cz/viewtopic.php?t=403&start=540
Když jsem loni varoval před salámovou metodou omezování produktů na Degiru, tak mi bylo vyčítáno, že zbytečně straším ... tak a je to tady
Rád bych tedy poprosil všechny naše čtenáře o hromadnou akci a začít bombadovat infolinku Degira, že tohle už je fakt přes čáru a buď zachovají/vrátí zpět odstraněné firmy nebo si najdeme jiného brokera
Předloni odstranili BDC firmy, loni omezily klasické akcie a letos REIT ... co bude příště? Omezení na jimi vybraných 100 firem z SP500?
Investuji na důchod a klidný spánek
ahoj, to jsem resil , mas stop loss a stop limit , tak pres stop limit si nastavis, za jakou nejnizsi castku se ma prodat a pokud se otevre pod, tak akcie se neproda, u stop losu byvse prodalarich píše: ↑28 led 2021 13:17nevíte někdo jak funguje na degiru prikaz stop limit? jde mi o nasledujici:
momentálně je na 100 USD