Daně a jak na ně (původní vlákno ze starého fóra)
Moderátor: VSbrok
Re: Daně a jak na ně (původní vlákno ze starého fóra)
Co je zvláštní je, že Degiro tu akvizici (prodej BioTelemetry) nezapočítalo do "Celkové příjmy z prodeje (kromě podílů ve FPT)", kde jsou sečtené příjmy za všechny akcie - ovšem kromě BioTelemetry.
Kdyby vám neseděl celkový flatex úrok ve výpise za rok 2021, tak je to tím, že Degiro tam má chybu - místo CZK uvedli EUR.
- StanikKolarik
- Investor
to se stane - taky jsem letos v DPFO přiznal 95CZK místo 95EUR
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Kdyby nekdo chtel parovat podle FIFO obchody naprict vice let (u IBKR to muze byt problem) nebo ma vice brokeru
https://github.com/kaaduu/StockAccounting
Podporuje I
-IBKR tradelog
-IBKR FlexQuery
-Trading 212 - USD, CZK
-FIO csv
a mozna vice pokud bude zajem
Stahnout v zalozce Releases, mit nainstalovanou javu a pustit v menu naimportovat obchody nebo zadat rucne.. zadat jednotny kurz v nastaveni.. pripadne si precist help
https://github.com/kaaduu/StockAccounting
Podporuje I
-IBKR tradelog
-IBKR FlexQuery
-Trading 212 - USD, CZK
-FIO csv
a mozna vice pokud bude zajem
Stahnout v zalozce Releases, mit nainstalovanou javu a pustit v menu naimportovat obchody nebo zadat rucne.. zadat jednotny kurz v nastaveni.. pripadne si precist help
Zajímavý. Ale umí to jen FIFO? Žádné manuální párování?
Když naše zákony umožňují kreativnější strategie, např. "Maximize Short-Term Loss", tak je škoda toho nevyužít.
Když naše zákony umožňují kreativnější strategie, např. "Maximize Short-Term Loss", tak je škoda toho nevyužít.
Ne, ale je k dispozici zdrojovy kod, muzes to dopsat .-)
Ja to vidím tiež tak. Teda to, že i podiel na spin-offe T vo forme nadobudnutia akcií WBD budem v prípade potreby (predaja) do DP hodnotiť časovým testom termínu nákupu pôvodného T. A nejak nevidím zmysel riešenia kolegov nadobudnutím WBD za "0" a následnej potreby danenia pred časovým testom novej akcie vzniknutej spin-offom. Podľa mňa je zásadný rozdiel ak sa spoločnosť delí alebo ak vypláca zo zisku divi v akciách čo predmetom zdanenia zrejme je. Ale nech každý urobí ako chce.Jakub píše: ↑17 dub 2022 15:30Tak samozřejmě, časový test platí pro všechny akcie, jedno jakým způsobem byly nabyty.
V případě spin-offu bych ale šel ještě dál, a časový test bych počítal už od nákupu původních akcií před splitem. Američani to tak mají, alespoň tedy v případě T.
Místní finančák může mít samozřejmě jiný názor. Bude pak na mě přesvědčit je o tom, že svůj podíl na společnosti WB jsem nabyl třeba už v roce 2020 (nákupem akcií T), takže když ho prodám v roce 2024 (tou dobou už reprezentovaný tickerem WBD), splnil jsem časový test.
zkusím rakušáky o vrácení 12,5% daně z erste, jsem zvědavý jaké budou náklady na potvrzení z fia+Fú+pošta+bankovní převod
Na FÚ to loni bylo za 100,- Kč za jedno razítko. Kdybys chtěl razítkem potvrdit i kopii pro sebe, tak další 100,-. To je ale myslím celkem zbytečné. Pokud to chceš urychlit, vylep kolkové známky rovnou na žádost.