Daně a jak na ně (původní vlákno ze starého fóra)
Moderátor: VSbrok
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Daně a jak na ně (původní vlákno ze starého fóra)
Nechápu jako že skutečně vychází více jo. Vždyť máš v prtf. PM tak by jsi měl reálně odvést méně než když počítáš přímo 15%. A vůbec k čemu takovéto výpočty kašlu na to jen bych se to toho zamotal. Ztráta času a vypovídající hodnota nula hele. Důležité je co mám na účtu a o kolik je to více než loni. A návratnost investice. Se asi nudíš hele. Aristokratů v pořadníku pořád hodně .
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
PM v ptf nemám, to má manželka já mám s nulovou daní NGG.
Já mám Altrii ... to aby jsme se nehádali komu to víc kouří
Loni mi to plus mínus nějaká koruna sedělo... ale letos mi zaplacený divi vychází podstatně více než kolik bych měl (15%) skutečně z hrubých divi zaplatit ... nooo uvidím, až to nacpu do EPO ...
Když si vezmu všechny hrubý divi vynásobím jednotným kurzem a pak z toho vezmu 15%, tak je to míň než číslo, které mi výjde z odvedené daně krát jednotný kurz ... něco je někde špatně
Loni mi to plus mínus nějaká koruna sedělo... ale letos mi zaplacený divi vychází podstatně více než kolik bych měl (15%) skutečně z hrubých divi zaplatit ... nooo uvidím, až to nacpu do EPO ...
Když si vezmu všechny hrubý divi vynásobím jednotným kurzem a pak z toho vezmu 15%, tak je to míň než číslo, které mi výjde z odvedené daně krát jednotný kurz ... něco je někde špatně
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takže si jako na dani odvedl více než 15%. Nemáš tam něco, co je prostě jen více daněno?
Jak to zadáš do EPO půjde ti stejně díky odpočitatelným položkám započíst méně než 15% tak jak to ve svém seriálu uvádí minarjo.
Jak to zadáš do EPO půjde ti stejně díky odpočitatelným položkám započíst méně než 15% tak jak to ve svém seriálu uvádí minarjo.
Ta poslední věta evokuje, že slučuješ dohromady do jednoho pytle všechny měny a státy, co jsi v nich a od nich dostal dividendy. Příjmy z dividend se ale člení podle měn a zemí, ne?VSbrok píše: ↑18 úno 2019 13:49PM v ptf nemám, to má manželka já mám s nulovou daní NGG.
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pavle: ano i ne... třeba NGG je angl. firma, ale já to mám jako ADR, takže já dostal vše v USD ... takže to mám vše v jedné měně
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já mám základní měnu v Lynx dolar. A i ve výpisu dividend z jednotlivých zemí mám jedinou měnu a to dolar. V DAP v přílohách uvádíš veškeré příjmy v korunách, takže ve výsledku je to jedno. Jde jen o to z jaké měny přepočítáváš a jaký použiješ tedy jednotný kurz.
Ovšem něco na tom může být, když Lynx vše převádí na dolary kdo ví jakým kurzem to provádí. Jestliže aktuálním v den kdy ti dividenda přišla a na konci to jen sečte může tam být pak rozdíl v kurzu.
Já se ovšem domnívám, že VSBrok má své portfolio jen u Lynx a složené jen z akcií z USA tam by to pak smysl nedávalo. Můžu se však mýlit.
Jak to tedy máš kolego a proč nám tady sázíš takovéto brouky do hlavy a matematické úlohy? Což mi připomíná, že po mě delší dobu zpět chtěl nějaký čtenář jestli nemám tabulku v excelu, která by počítala následující.
Vytvořenou kalkulačku bychom mohli hodit na web.
Ovšem něco na tom může být, když Lynx vše převádí na dolary kdo ví jakým kurzem to provádí. Jestliže aktuálním v den kdy ti dividenda přišla a na konci to jen sečte může tam být pak rozdíl v kurzu.
Já se ovšem domnívám, že VSBrok má své portfolio jen u Lynx a složené jen z akcií z USA tam by to pak smysl nedávalo. Můžu se však mýlit.
Jak to tedy máš kolego a proč nám tady sázíš takovéto brouky do hlavy a matematické úlohy? Což mi připomíná, že po mě delší dobu zpět chtěl nějaký čtenář jestli nemám tabulku v excelu, která by počítala následující.
Kdo mi s tím pomůže. Je tu někdo zdatný v počtech?:-D Díky a nehlaste se všichni.mám prosbu zda nemáte vzorec nebo ještě lépe Excel na výpočet zisku, když akcie mají pravidelnou dividendu, kterou pravidelně zvyšuje a zároveň obdrženou dividendu reinvestuji. Kombinace složeného úročení a pravidelného zvyšování dividendy.
Vytvořenou kalkulačku bychom mohli hodit na web.
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá do jednoduše...
Obdržel jsem X hrubých dividend a zaplatil Y daní, obojí v USD. Jak jsem uvedl výše, tak sice mám jednu anglickou akcii (NGG), ale mám ADR, takže divi též v USD.
Jednotný kurz byl Z, tedy 21,78 Kč/USD dle GFR-D-40
A teď ta sranda...
X * Z = A
Y * Z = B
Protože jsem za NGG (ADR) nezplatil žádnou daň (jen ADR poplatek a ten je navíc jen 1%), tak by zaplacená daň B (Y * Z) měla být menší než C (A / 100 * 15)
Jenže problém: A / 100 * 15 = C se nejenže NErovná B (což je správně), ale navíc je C menší než B
-----------------------
DRIP kalkulátor máš tuna:
https://www.investopedia.com/calculator/dvcal.aspx
https://www.hughcalc.org/drip.php
Jak to dostat do tabulky je např. tu: https://finance.zacks.com/calculate-val ... -6350.html
A taky myslím bývala tabulka na: http://www.dripinvesting.org/Tools/Tools.asp
Obdržel jsem X hrubých dividend a zaplatil Y daní, obojí v USD. Jak jsem uvedl výše, tak sice mám jednu anglickou akcii (NGG), ale mám ADR, takže divi též v USD.
Jednotný kurz byl Z, tedy 21,78 Kč/USD dle GFR-D-40
A teď ta sranda...
X * Z = A
Y * Z = B
Protože jsem za NGG (ADR) nezplatil žádnou daň (jen ADR poplatek a ten je navíc jen 1%), tak by zaplacená daň B (Y * Z) měla být menší než C (A / 100 * 15)
Jenže problém: A / 100 * 15 = C se nejenže NErovná B (což je správně), ale navíc je C menší než B
-----------------------
DRIP kalkulátor máš tuna:
https://www.investopedia.com/calculator/dvcal.aspx
https://www.hughcalc.org/drip.php
Jak to dostat do tabulky je např. tu: https://finance.zacks.com/calculate-val ... -6350.html
A taky myslím bývala tabulka na: http://www.dripinvesting.org/Tools/Tools.asp
OK, pokud jsou všechny vyplacené dividendy v dolarech, tak není co řešit a všechny jsou v jednom pytli...
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak už vím kde je chyba
ono se to totiž nerovná ani v USD
A / 100 * 15 se nerovná zaplacené dani Y
nooo, tak teď jsem z toho jelen
ono se to totiž nerovná ani v USD
A / 100 * 15 se nerovná zaplacené dani Y
nooo, tak teď jsem z toho jelen
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Když spočítáš jednotlivé zaplacené daně z jednotlivých dividend tak ti to vychází 15%? Tak by jsi mohl odhalit vyníka. Něco máš zdaněno asi více než 15%. Ale jak jsem řekl raději se v tom nehrabat.
Za odkazy děkuji večer doma prostuduju. Jen nevím podle názvů zda je to přesně to co tazatel potřebuje.
Za odkazy děkuji večer doma prostuduju. Jen nevím podle názvů zda je to přesně to co tazatel potřebuje.