Pokud by někdo Base currency měnil (ve Správě účtu to v nastavení najdete), tak změna se neprojeví hned, ale až přes nejbližší americkou noc. Pak v nastavené měně uvidíte i souhrny portfolia, reporty apod.
Moderátor: VSbrok
Psal jsem vedle do diskuze Fio...JosephusMiller píše: ↑13 říj 2022 17:58Potreboval jsem prevest z FIO ebrokeru dolary a dostat na lynx. Nechtelo se mi je konvertovat, takze dolary putovaly (zdarma) na fio bezny ucet vedeny v USD. Pak zahranicni platba na ucet u lynxu, za poplatek na strane Fio 7,9usd, a odchazi cistych 5610usd.
Na uctu u lynx je jeste ten den pripsano 5585usd. Nechapu, kde si co kdo jeste strhl ani jak to overit, ale 25usd se vytratilo.
Mate nekdo podobnou zkusenost?
IB to po mně chtělo taky, stačí v Update Tax Forms dát NO na Irish tax declaration. Jestli to chápu správně, tak se toto daňové zvýhodnění vztahuje pouze na úroky z hotovosti (20% - > 15%). Problém je, že chtějí podepsaný nějaký papír úřadem v Česku, takže je asi na zvážení jestli to stojí za ty starostiJosephusMiller píše: ↑02 led 2023 10:58Lynx po mne chce "Ireland Interest Tax Form 8-3-6".
Je to jen nejaka anomalie? Mel jsem za to, ze staci us BEN formular.