Přátelé je něco jiného, to jsou uživatelé používající také Revolut. Musíš v appce tedy jít přes ikonu dvou protisměrných šipek (převody) a tam zcela dole otevřít část Bankovní účty a Přidat příjemce. Individuální je pro fyzické osoby, zde tedy je třeba přepnout na Podnikání. Nechápu proč by to po tobě chtělo účel podnikání, to snad bylo dřív, teď už ne, pro euro platbu stačí IBAN a název společnosti (tak jak to uvádí avízo v admin sekci Lynx, tedy IB IE..., účet je jejich, ne Lynxu - ano to avízo o platbě je třeba v admin části zadat už proto, abys vůbec číslo EUR účtu IB IE znal a nezadal tam třeba omylem staré číslo účtu původního IB UK, po zadání to vše vypíše). Někdy to chce i adresu majitele účtu (zvlášť u USD plateb), ale účel podnikání tedy u mě nikdy. No a po vytvoření této šablony jí už stačí použít. A při použití nezapomenout kromě částky vyplnit i referenci (poznámku) plátce, tedy to Uxxx / jméno příjmení, bez toho by to sotva mohli přiřadit.
Lynx
Moderátor: VSbrok
Re: Lynx
Naposledy upravil(a) minarjo dne 09 úno 2021 16:41, celkem upraveno 1 x.
Co jsi daval za typ platby? SHA, BEN, OUR? V ceniku air bank je zahranicni platba 100kc, coz by bylo OK... Nez delat nejaky konverze. Predpokladam, ze je ucet zdarma. Jsou tam prosim te nejake podminky plateb? At fo nemusim cist:) Diky. Jeste pokukuju po monete. Ale az se spojej, asi to bude stejne jedno:)
-
- Začátečník
- Been thanked: 1 time
V online bankovnictvi Air banky nic volit nelze. Zada se "zahranicni platba" a po zadani cisla uctu je vetsina patametru automaticky vyplnena a needitovatelna. Bohuzel. Podle ceniku by meli chtit za sepa platbu 25kc, ale prevod na IB ucet v nemecku stoji 100kc (cenikova cena za jinou nez sepa platbu).
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
No SEPA (Single Euro Payments Area) platba je jen kdyz prevadis eura.JosephusMiller píše: ↑10 úno 2021 12:49V online bankovnictvi Air banky nic volit nelze. Zada se "zahranicni platba" a po zadani cisla uctu je vetsina patametru automaticky vyplnena a needitovatelna. Bohuzel. Podle ceniku by meli chtit za sepa platbu 25kc, ale prevod na IB ucet v nemecku stoji 100kc (cenikova cena za jinou nez sepa platbu).
OK diky obema... Zkusim nakonec z FIA tam poslat se SHA, coz je za 200,- a uvidime, snad nic vic uctovat nebudou. Kdyz jo, zalozim AIRku.
minarjo píše: ↑09 úno 2021 16:35Přátelé je něco jiného, to jsou uživatelé používající také Revolut. Musíš v appce tedy jít přes ikonu dvou protisměrných šipek (převody) a tam zcela dole otevřít část Bankovní účty a Přidat příjemce. Individuální je pro fyzické osoby, zde tedy je třeba přepnout na Podnikání. Nechápu proč by to po tobě chtělo účel podnikání, to snad bylo dřív, teď už ne, pro euro platbu stačí IBAN a název společnosti (tak jak to uvádí avízo v admin sekci Lynx, tedy IB IE..., účet je jejich, ne Lynxu - ano to avízo o platbě je třeba v admin části zadat už proto, abys vůbec číslo EUR účtu IB IE znal a nezadal tam třeba omylem staré číslo účtu původního IB UK, po zadání to vše vypíše). Někdy to chce i adresu majitele účtu (zvlášť u USD plateb), ale účel podnikání tedy u mě nikdy. No a po vytvoření této šablony jí už stačí použít. A při použití nezapomenout kromě částky vyplnit i referenci (poznámku) plátce, tedy to Uxxx / jméno příjmení, bez toho by to sotva mohli přiřadit.
Tak na Revolut postup:
-vyměnit peníze na EUR základní účet do 25.000 czk měsíčně směna bez poplatku
-odeslat - Bankovní účty - Individuální - vyplnit vše potřebné a Reference je číslo účtu Lynx/jméno a příjmení
- odesláno test 2 EUR připsáno tentýž den
vše bez poplatku jak na Revolut tak na Lynx
Jediný poplatek je tedy na Lynx při směně z EUR na USD a potencionální ztráta na kurzu při směně z CZK na EUR a následně z EUR na USD.
Ahojte,
Taky jsem dnes narazil na problém jak si poslat CZK na LYNX. Nejdřív jsem čekal až se objeví v Deposit možnost nastavit CZK a naivně jsem si myslel, že budu posílat peníze stejně jako předtím. Jak jsem se mýlil!
Řekl jsem si kašlu na ně zřídím si účet u Trading212. Prdlajs, pro velký zájem nepřibírají nové členy.
To je peklo. Zkusím to tedy s těmi Eury přes Revolut.
Taky jsem dnes narazil na problém jak si poslat CZK na LYNX. Nejdřív jsem čekal až se objeví v Deposit možnost nastavit CZK a naivně jsem si myslel, že budu posílat peníze stejně jako předtím. Jak jsem se mýlil!
Řekl jsem si kašlu na ně zřídím si účet u Trading212. Prdlajs, pro velký zájem nepřibírají nové členy.
To je peklo. Zkusím to tedy s těmi Eury přes Revolut.
-
- Začátečník
Vždyť už to tu řešíme týden...Taky jsem dnes narazil na problém jak si poslat CZK na LYNX. Nejdřív jsem čekal až se objeví v Deposit možnost nastavit CZK a naivně jsem si myslel, že budu posílat peníze stejně jako předtím. Jak jsem se mýlil!
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
Zdarec, řeším stejný problém.
Potřebuji poslat na Lynx 250k CZK, nejprve řeším banky co mám
Creditas- vedení EUR účtu zdarma
kurz 26,404/EUR
Forex 25,7580/EUR takže jen rozdíl kurzů mi dělá 6k Kč cca
poplatky SEPA zdarma, OUR (jelikož jsou oba účty moje tak je třeba zadat tento pokyn) 850kč
Unicredit- vedení EUR účtu 50kč
kurz 26.713/EUR
takže tady mi to dělá ještě více cca 9k
poplatky SEPA 6kč, OUR poplatek 2300 kč takže toto je ještě horší
Nejlépe mi vychází to poslat na Revolut z CZK účtu a tam směnit s poplatkem 0,5% na EUR a poslat na Lynx EUR účet, kde směním na potřebné USD¨
Snad je má úvaha správná... jinak je to dost hrůza... to jsem rovnou mohl jít k IB napřímo...
Potřebuji poslat na Lynx 250k CZK, nejprve řeším banky co mám
Creditas- vedení EUR účtu zdarma
kurz 26,404/EUR
Forex 25,7580/EUR takže jen rozdíl kurzů mi dělá 6k Kč cca
poplatky SEPA zdarma, OUR (jelikož jsou oba účty moje tak je třeba zadat tento pokyn) 850kč
Unicredit- vedení EUR účtu 50kč
kurz 26.713/EUR
takže tady mi to dělá ještě více cca 9k
poplatky SEPA 6kč, OUR poplatek 2300 kč takže toto je ještě horší
Nejlépe mi vychází to poslat na Revolut z CZK účtu a tam směnit s poplatkem 0,5% na EUR a poslat na Lynx EUR účet, kde směním na potřebné USD¨
Snad je má úvaha správná... jinak je to dost hrůza... to jsem rovnou mohl jít k IB napřímo...