Degiro
Moderátor: VSbrok
-
- Začátečník
Re: Degiro
@Andrej.
Pozor pozor. Bez poplatky neautomatické převody tak úplně nejsou. Viz. mé příspěvky v této diskuzi na stránce 28...
Pozor pozor. Bez poplatky neautomatické převody tak úplně nejsou. Viz. mé příspěvky v této diskuzi na stránce 28...
ty si ale nepřeváděl do EUR fondu, ale nakoupil danou měnu na burzeI.am.Black píše: ↑20 led 2021 15:22@Andrej.
-
- Začátečník
No to jo. Automatický převod je zdarma.
Ale @Andrej psal "túto zmenu môžeš vykonať aj manuálne bez poplatku".
A vzhledem k tomu, že manuální převody měn jsou nákupy měn na burze... => Poplatek.
A vzhledem k tomu, že manuální převody měn jsou nákupy měn na burze... => Poplatek.
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
CIZÍ MĚNA – PoplatekA vzhledem k tomu, že manuální převody měn jsou nákupy měn na burze... => Poplatek.
Všechny měny – manuální převod 10,00 € + 0,02 %
Všechny měny - Auto FX trader 0,10 %
Poznámka 1: Veškeré převody mezi EUR a CZK jsou zdarma.
Poznámka 2: Zpracováno v momentě vypořádání
Strana 4: https://www.degiro.cz/data/pdf/cs/Prehled_poplatku.pdf
Nevím jestli se chápeme. Převod aktuálně zaslaných CZK tak, aby jsi mohl nakupovat akcie tedy to měl ve FPT (fond peněžního trhu) a ne jen ve volném prostoru provedeš zdarma příkazem ZADAT OBJEDNÁVKU (web rozhraní - vpravo nahoře).I.am.Black píše: ↑20 led 2021 20:09No to jo. Automatický převod je zdarma.
Pokud ale vyhledáš ticket EUR/CZK a dáš v tomto případě příkaz PRODAT - tedy koupíš EUR na burze tak zaplatíš poplatky + poplatek za burzu opravte mě jestli se mýlím, ty ruční převody jsem nedělal ani nepamatuju.
-
- Začátečník
Ano rozumíme si. Já jsem to převáděl přesně tím prvním způsobem. Tedy přes převod měn. A převod měn byl z EUR na CZK. AutoFx
Proto jsem to psal i sem aby mi někdo potvrdil a vysvětlil. Třeba jestli se mu to nestalo taky. Já jsem to vůbec nechápal.
A když jsem se zlobil na DEGIRO a psal jsem jim, že žádný poplatek nemá být, že to ani nikde nemají napsáno, tak jsem se dozvěděl.
Ale pořád to tak trochu nechápu. I z toho důvodu, že i vy všichni jste z toho podobně zmatení jak já. A z toho důvodu, že evidentně nemáte stejnou zkušenost jako já...
Proto jsem to psal i sem aby mi někdo potvrdil a vysvětlil. Třeba jestli se mu to nestalo taky. Já jsem to vůbec nechápal.
A když jsem se zlobil na DEGIRO a psal jsem jim, že žádný poplatek nemá být, že to ani nikde nemají napsáno, tak jsem se dozvěděl.
This was charged for the Currenex exchange and you will see this going forward.
The fee will not be applied for automatic conversion and for this year, we would like to offer the CNX fee reimbursement as a courtesy.
Z toho jsem usoudil, že se jedná o nový poplatek, který se týká všech neautomatických převodů (a tedy i AutoFx) a, že by se měl účtovát až od 2021 a zatím nebyl přidán do přehledu poplatků. Ale mně byl kdovíproč naúčtován.We apologise for any confusion or inconvenience, this will be communicated via our fee schedule in future.
Ale pořád to tak trochu nechápu. I z toho důvodu, že i vy všichni jste z toho podobně zmatení jak já. A z toho důvodu, že evidentně nemáte stejnou zkušenost jako já...
Naposledy upravil(a) I.am.Black dne 21 led 2021 12:48, celkem upraveno 1 x.
-
- Začátečník
Díky za vyzkoušení. Pak prosím napiš jak jsi dopadl. Ten poplatek by měl klasicky přistát ke konci měsíce.
A teda už koukám, že ta verze přehledu poplatků co poslal @Kiflik je už ta nová a že v ní něco o tomto poplatku je. Divný, že jsem nedostal email, který by na změnu přehledu poplatků upozorňoval. (Jako to dělá víceméně každá jiná společnost...)
V té době co jsem se "hádal" s Degirem tam tento řádek určitě ještě nebyl.
EDIT: Proč je ten řádek v českém přehledu poplatků anglicky? Toho jsem si všiml až teď. Třeba by se to dalo později vyhádat. Že tam tento poplatek byl uveden "nesmyslnou" změtí písmen. Ale to za ten čas stejně nestojí. Spíš uvažuju teoreticky. Dají se z právního hlediska anglické věty v českém textu považovat za platné?
A teda už koukám, že ta verze přehledu poplatků co poslal @Kiflik je už ta nová a že v ní něco o tomto poplatku je. Divný, že jsem nedostal email, který by na změnu přehledu poplatků upozorňoval. (Jako to dělá víceméně každá jiná společnost...)
V té době co jsem se "hádal" s Degirem tam tento řádek určitě ještě nebyl.
Můj typ účtu je Basic.This fee will also be levied for connection to CNX, the exchange used for currency conversion
EDIT: Proč je ten řádek v českém přehledu poplatků anglicky? Toho jsem si všiml až teď. Třeba by se to dalo později vyhádat. Že tam tento poplatek byl uveden "nesmyslnou" změtí písmen. Ale to za ten čas stejně nestojí. Spíš uvažuju teoreticky. Dají se z právního hlediska anglické věty v českém textu považovat za platné?
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Degiro mění rating o mnoha firem
Několik zajímavostí ze 71 stránkového seznamu:
Downgrade: Walt Disney Company / ALIBABA GROUP
Upgrade: JACK IN THE BOX / INTERACTIVE BROKERS / GLADSTONE LAND
Viz: https://www.degiro.com/data/pdf/english ... sation.pdf
Několik zajímavostí ze 71 stránkového seznamu:
Downgrade: Walt Disney Company / ALIBABA GROUP
Upgrade: JACK IN THE BOX / INTERACTIVE BROKERS / GLADSTONE LAND
Viz: https://www.degiro.com/data/pdf/english ... sation.pdf
Investuji na důchod a klidný spánek
pochopil jsem ale že ten rating jejich tě zajímá pouze v případě když jedeš na margin? Dle toho se vypočítává to zajištění apod...