Shell plc. | SHEL | GB00BP6MXD84 | US7802593050
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Royal Dutch Shell | RDS.A | GB00B03MLX29 | RDS.B | US7802591070
tož RDS.B rozhodně NE!!! u Fio s těma jejich šílenejma poplatkama
Investuji na důchod a klidný spánek
Můžu se prosím zeptat,jaké "šílené" poplatky máš konkrétně na mysli? Něco jiného než za nákup / prodej? Právě zvažuji, jestli koupit přes Fio RDSA.PR z free marketu BCPP. Nevím ale, jaké tam jsou obecně podmínky z hlediska dividend (frekvence, zdanění, dodatečné poplatky, převodní kurz na CZK apod.). Díky za jakékoliv informace.
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
-
- Začátečník
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
Převodní kurz na CZK ... Kupuješ za CZK? Přibližný kurz najdeš myslím v záložce peníze. Pokud máš, můžeš vypořádání zvolit i v jiné měně, třeba USD.Vojta píše: ↑31 bře 2020 10:09Můžu se prosím zeptat,jaké "šílené" poplatky máš konkrétně na mysli? Něco jiného než za nákup / prodej? Právě zvažuji, jestli koupit přes Fio RDSA.PR z free marketu BCPP. Nevím ale, jaké tam jsou obecně podmínky z hlediska dividend (frekvence, zdanění, dodatečné poplatky, převodní kurz na CZK apod.). Díky za jakékoliv informace.
Frekvence ... myslí se frekvence vyplácení dividend? RDS nemám ale podle mne platí divi 4x ročně (https://www.nasdaq.com/market-activity/ ... nd-history)
Dodatečné poplatky ... asi se myslí poplatky za nákup. Ty jsou jednorázové na při nákupu akcií. Najdeš v ceníku FIO https://www.fio.cz/docs/cz/C_zaklad.pdf). Nebo pokud kupuješ za CZK si udělej představu zde https://www.fio.cz/akcie-investice/dals ... nvestovani
Pokud kupuješ za USD, zaplatíš poplatek 7.95$ při nákupu do 100ks akcií. 101 a více ks to dělá 9.95$.
Jiné dodatečné poplatky nejsou.
Moc díky za odpověď. Pokud je to tedy jen o poplatku za nákup/prodej, divi je 4x ročně s 15% srážkou, tak je to pro mě i přes mizernou likviditu zajímavé.Cyberguy píše: ↑31 bře 2020 10:41Převodní kurz na CZK ... Kupuješ za CZK? Přibližný kurz najdeš myslím v záložce peníze. Pokud máš, můžeš vypořádání zvolit i v jiné měně, třeba USD.Vojta píše: ↑31 bře 2020 10:09Můžu se prosím zeptat,jaké "šílené" poplatky máš konkrétně na mysli? Něco jiného než za nákup / prodej? Právě zvažuji, jestli koupit přes Fio RDSA.PR z free marketu BCPP. Nevím ale, jaké tam jsou obecně podmínky z hlediska dividend (frekvence, zdanění, dodatečné poplatky, převodní kurz na CZK apod.). Díky za jakékoliv informace.
Frekvence ... myslí se frekvence vyplácení dividend? RDS nemám ale podle mne platí divi 4x ročně (https://www.nasdaq.com/market-activity/ ... nd-history)
Dodatečné poplatky ... asi se myslí poplatky za nákup. Ty jsou jednorázové na při nákupu akcií. Najdeš v ceníku FIO https://www.fio.cz/docs/cz/C_zaklad.pdf). Nebo pokud kupuješ za CZK si udělej představu zde https://www.fio.cz/akcie-investice/dals ... nvestovani
Pokud kupuješ za USD, zaplatíš poplatek 7.95$ při nákupu do 100ks akcií. 101 a více ks to dělá 9.95$.
Jiné dodatečné poplatky nejsou.
Vojta: podíval bych se na to z jiné stránky. Máš jenom FIO nebo máš i jiného brokera (nebo jej plánuješ)? Pak bys mohl koupit jinde výhodněji. FIO se moc nehodí na americké akcie (možná ani evropské), pokud o nich uvažuješ.
A druhá věc - nezapomněl jsi, že klon A je sice daněn 15% u zdroje, ale ještě musíš dalších 5% dodanit v ČR? Klon B ti u zdroje nezdaní a ty jej pak zdaníš v ČR 15%.
A druhá věc - nezapomněl jsi, že klon A je sice daněn 15% u zdroje, ale ještě musíš dalších 5% dodanit v ČR? Klon B ti u zdroje nezdaní a ty jej pak zdaníš v ČR 15%.
Pavel: V současnosti mám jen FIO. Obecně nejsem příliš zastáncem myšlenky mít peníze rozházené na 5 či více platformách. Pokud by se zpřístupnila Lite verze u IB i pro nerezidenty, přemýšlel bych o ní. Ale používat FIO (CZK), Degiro (USD),Finax (ETF) a ještě Revolut na konverze (P2P zatím vypouštím), to se mi moc nechce. Ale to je asi spíš o hlavě.
Ohledně A klonu děkuji za upozornění na těch dodatečných 5 %. Takže se zase vracíme na začátek
Ohledně A klonu děkuji za upozornění na těch dodatečných 5 %. Takže se zase vracíme na začátek
Mít dva brokery mi nepřipadá moc. Záleží samozřejmě primárně na tom, do jakých akcií chceš investovat. Uvažuješ-li o Lite verzi IB, tak by ti mohl vyhovovat Lynx.Vojta píše: ↑31 bře 2020 12:23Pavel: V současnosti mám jen FIO. Obecně nejsem příliš zastáncem myšlenky mít peníze rozházené na 5 či více platformách. Pokud by se zpřístupnila Lite verze u IB i pro nerezidenty, přemýšlel bych o ní. Ale používat FIO (CZK), Degiro (USD),Finax (ETF) a ještě Revolut na konverze (P2P zatím vypouštím), to se mi moc nechce. Ale to je asi spíš o hlavě.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
pánové, běžte s tímhle do vlákna o Fio. děkuji.
Investuji na důchod a klidný spánek
Tak a příležitost je pryč. Vypadá to, že ropa už půjde jenom nahoru. Já mám průměrnou nákupku 49 USD....stihli jste nekdo nakoupit za 20 USD ? já bohužel ne, peníze budou až cca za měsíc...
Sem stihnul jen 24 a naredil tak na 34.8. Skoda ze sem nemel penize na uctu po propadu. Za tech 20 by to bylo lepsi.
Redil sem v nekolika vlnach jak to padalo. Stejna castka a vzdy vic a vic kusu.
Redil sem v nekolika vlnach jak to padalo. Stejna castka a vzdy vic a vic kusu.