Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
Marek
Investor

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Příspěvek od Marek » 16 zář 2020 10:17

Uz skoro tyden premyslim co prizobnout z tria FB, Ebay, Pypl, nejake nazory? :D
FB - nejvic jede (jiz mam, coby 2nd pozici), z hled. long term drzeni podle mne velmi bezpecna investice
Ebay - je levne oceneny, ale v podstate je to castecne dividendova akcie, growth potencial zde nevidet
Pypl - pouzivam, pekny, ale drazy, growth pot. vedle FB slabsi?

Posledne jsem kupoval MAC, v podstate jako strednedobou spekulacku na obrat v dane oblasti, je to "trochu" obrat v me filozofii, tedy ani se mi ta firma nelibi a ani omylem nejsem jejim zakaznikem :D... Ale jakmile vysoli tucnou divi a udela par set % rustu, tak se mi jiste bude libit i MAC :D

Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Příspěvek od Glueless » 16 zář 2020 11:42

Marek píše:
16 zář 2020 10:17
Uz skoro tyden premyslim co prizobnout z tria FB, Ebay, Pypl, nejake nazory? :D
FB - nejvic jede (jiz mam, coby 2nd pozici), z hled. long term drzeni podle mne velmi bezpecna investice
Ebay - je levne oceneny, ale v podstate je to castecne dividendova akcie, growth potencial zde nevidet
Pypl - pouzivam, pekny, ale drazy, growth pot. vedle FB slabsi?

Posledne jsem kupoval MAC, v podstate jako strednedobou spekulacku na obrat v dane oblasti, je to "trochu" obrat v me filozofii, tedy ani se mi ta firma nelibi a ani omylem nejsem jejim zakaznikem :D... Ale jakmile vysoli tucnou divi a udela par set % rustu, tak se mi jiste bude libit i MAC :D
Ja vidim potencial v FB.

Ten MAC je cista turnaround story. Tam ocekavam minim double, spis triple.

Jinak ja se sve akcie snazim nemit v oblibe, ovlivnuje to pak ma rozhodnuti (napr. kdy prodat). A vypozoroval jsem, ze od doby kdy jsem prestal byt aktivisticky investor, mam lepsi vysledky.

G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 16 zář 2020 11:46

Glueless píše:
15 zář 2020 11:48
Jak vidite Kofolu?

IPO byla fraska, vyhodnotil jsem to jako hrube nadsazene a od te doby to moc nesledoval. Velky propad ceny mi dal za pravdu.
Analytici davaji cenu v rozmezi 350-450, coz vidim jako dalsi vysmech rozumu.
Nicmene ceske akcie skoro nemam a toto by mohla byt prilezitost.

Jak ji vidite za cca 220 muze byt dobra cena, ne?

Prilezitost vidim take spekulativne jako kandidat na odkoupeni (napr. Pepsi/cocacola apod.) tam vzdy dochazi k premii, tak se ti, kdo koupili driv a jsou v cervenem zahoji. Neveste hlavu!

Diky za nazory.
Glueless
Nadhodim tady dobry titul na investice a do druheho dne poskoci o +5% na 230.Asi mam silnou reputaci :lol:
Glueless

P. S. Sarkasmus. Kdybych se rozhoupal driv, mohl jsem mit lepsi nakupku.

Martin
Pokročilý
Been thanked: 1 time

Příspěvek od Martin » 16 zář 2020 13:32

Glueless píše:
15 zář 2020 20:21
Martin píše:
15 zář 2020 18:23
PEP - kdyz vidim, ciste jen hodnoty P/S, P/B, dluh a dalsi, tak by vstupni cena musela byt hodne niz.
Zase na druhou stranu koupit a neresit a jen brat divi. Ted jsou ceny co sleduju hodne nahore, tak mozna prikoupim ORI (tam se motam kolem nakupky a dolary mi lezi na uctu) a s dalsim budu cekat co se bude dit.
Nejaky napad na nakup?
nedávno jsem psal MAC, mallREIT se solidním fundamentem, riziko dalšího prodlužování covid opatření je už započteno v ceně. Otevírají obchodáky, tady můžem násobit.

Have Fun Investing
G.

P.S. co ta kofola? Sleduje někdo? Mají kompetentní management?
Vcera jsem prikoupil ORI...MAC - reity uz mam tri. Libil by se mi ADM, abych sel do jineho sektoru, jenze tam uz je cena nahore.
Mozna se nekdy odhodlam k ceste, jako Vosa, vybrat a prozkoumat akcii a koupit ji a neresit casovani, jen sbirat divi a jednou deti....porad se pak nervuju, ze jsem nekoupil driv, sleduju grafy cen a porad cekam na pokles. Investuju necele dva roky a propad v breznu jsem moc nevychytal. Jenze pak ctu o nadhodnoceni, PS,PB a nechci pak ztratit pulku ceny (jako mam ted XOM a Shell). Lezi mi pak dolary na uctu a nic. Zkratka porad dokola
:(
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 16 zář 2020 15:25

Na FB a PYPL se také chystám až bude nějaký větší SPY dip. Tzn. pravděpodobně pokud se neobjeví další Softbank hype v listopadu. Dnes to Jerome asi zase až tak nerozhoupe.

FB teď kvůli Kim měl včera dip a dnes v tom lehce v PM pokračoval, ale stále je podle mne předražený a dost náchylný na nějaké regulace.

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 16 zář 2020 16:52

Takze nakup 3ks FB (celk. poz. 25ks)

Let the bulls run

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 16 zář 2020 21:16

Martin píše:
16 zář 2020 13:32

Vcera jsem prikoupil ORI...MAC - reity uz mam tri. Libil by se mi ADM, abych sel do jineho sektoru, jenze tam uz je cena nahore.
Mozna se nekdy odhodlam k ceste, jako Vosa, vybrat a prozkoumat akcii a koupit ji a neresit casovani, jen sbirat divi a jednou deti....porad se pak nervuju, ze jsem nekoupil driv, sleduju grafy cen a porad cekam na pokles. Investuju necele dva roky a propad v breznu jsem moc nevychytal. Jenze pak ctu o nadhodnoceni, PS,PB a nechci pak ztratit pulku ceny (jako mam ted XOM a Shell). Lezi mi pak dolary na uctu a nic. Zkratka porad dokola
já tomu říkám "Welcome Party": koupíš akcie a druhý den sleduješ, jak letí dolů... :!:
To překoná jen ten pocit, kdy si "načítáš" akcii a ona ti tím momentem (před nákupem) vyletí nahoru: poslední případy: Kofola a SJM :D

Mě docela pomáhá deník, zapíšu si důvody rozhodnutí a když se pak chytám za hlavu, co že jsem to udělal, mám to černé na bílém :roll:

XOM i Shell tady budou ještě dlouho, ty se vrátí do černých čísel. Tomu nepomůžeš, dokud nenasadíš stoploss, pak zjistíš, že ztratíš daleko častěji (ale menší) částky. Pak si musíš spočítat, co ti vyjde líp ve tvém inv.stylu.

Have Fun Investing
G.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 16 zář 2020 21:17

Marek píše:
16 zář 2020 16:52
Takze nakup 3ks FB (celk. poz. 25ks)

Let the bulls run
Na FB je podle mě ještě brzy. Já prodal tam výš, nějak jsem tušil, že se bude třást (techno)země.

G.

VSbrok
Site Admin
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSbrok » 17 zář 2020 01:08

Martin píše:
16 zář 2020 13:32
Jooo vítej v klubu. Já sice březnový dno taky nevychytal, ale nakoupil jsem pár týdnu po ... navíc na margin, takže teď se jen koukám jak ceny rostou a dividendy splácí margin. ;)
To je poprvý co jsem hrábnul do marginu a musím říct, že je to takový divný pocit, vědět, že přišly divi, ale na účtu furt svítí mínus 8-)

Teď přemýšlím, zda margin podojit ještě trošku a vzít 10ks od JaPka a 15ks Cisco, když šly ceny níž, ale jak Cisco už je opět skoro na nákupce, takže jen sedím a "nudím se" :lol:
Investuji na důchod a klidný spánek

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 17 zář 2020 01:13

Dnes přizobnuto AMZN při dipu. Jestli to půjde zítra nahoru, tak to prodám cca +100 až 125 USD zisk. Pokud ne, tak to dole doředím.

Taky si myslím, že je na FB ještě brzy. Třeba odejde někdo další z "influencerů" a kvůli naprosté blbosti to klesne o něco více. Přijde mi, že je na to FB docela náchylný.

Co mi vadí je, že i přes nové produkty a upgrade analytiků teď poměrně klesá AAPL. Doufejme, že se trend otočí a podaří se mi zbavit nějakých bull spreadů s expirací v listopadu, co mám nabrány.

Přišlo mi ,že dneska extrémně tlačily nahoru REIT. Zůstaly u mne v plusu (SLG, SPG) i po "Jeromovských" poklesech.

Zamčeno