Já prodal jeden lot za 78,- a spekuluji, že si to zase za 70,- koupím...
Povídání o všem možném a nemožném..
Moderátor: VSbrok
Re: Povídání o všem možném a nemožném..
Stavím zoo.
Myslim ze na monetu byl cas loni v lete, to jsi trochu prospal
- StanikKolarik
- Investor
Docela mne zaujalo, že se vůbec neřeší docela velké IPO na pražské burze...
SAB finance už tento čtvrtek s přislíbenou fixní dividendou 528CZK hrubého (teda tak jsem já pochopil větu: „Dividenda bude každoročně, a to už od letoška, představovat pět procent z ceny akcie při přijetí k obchodování, která při vstupu na burzu činí 10 560 korun za kus." )
https://www.kurzy.cz/zpravy/575871-sab- ... dy-za-rok/
SAB finance už tento čtvrtek s přislíbenou fixní dividendou 528CZK hrubého (teda tak jsem já pochopil větu: „Dividenda bude každoročně, a to už od letoška, představovat pět procent z ceny akcie při přijetí k obchodování, která při vstupu na burzu činí 10 560 korun za kus." )
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Účastní se tu někdo nějakým způsobem tý srandy z wallstreetbets na Redditu? Já jsem neprozřetelně před rokem koupil AMC s tím, že divi maj pěknou, nadcházející filmová sezona nevypadá zle a dluh snad nějak časem smáznou....no skončilo to divi cutem a zahučel jsem mínus 80 %....a včera koukám jak bejk, že to letí nahoru. Tak jsem si řekl, že lepší 100% zhodnocení v hrsti než 300 někde na střeše a ukončil jsem to
Když člověk vidí lítat ty procenta nahoru a dolu, tak by si taky zaspekuloval. Ty firmy v týhle době stojej celkem za prd, takže by to bylo asi spíš na pokles, kterej nakonec stejně přijde a bude to jen o tom, komu zůstane v ruce Černej Petr. Bohužel moje opční znalosti a investiční znalosti jsou na tohle asi krátký. Počkat si až fondy vyskáčou z shortů a naskočit po nich? Pak už přece nebude jiná cesta než dolů ne?
Pak se mi ale vybaví klasika: “the markets can remain irrational longer than you can remain solvent.” Takže asi zas nic
Když člověk vidí lítat ty procenta nahoru a dolu, tak by si taky zaspekuloval. Ty firmy v týhle době stojej celkem za prd, takže by to bylo asi spíš na pokles, kterej nakonec stejně přijde a bude to jen o tom, komu zůstane v ruce Černej Petr. Bohužel moje opční znalosti a investiční znalosti jsou na tohle asi krátký. Počkat si až fondy vyskáčou z shortů a naskočit po nich? Pak už přece nebude jiná cesta než dolů ne?
Pak se mi ale vybaví klasika: “the markets can remain irrational longer than you can remain solvent.” Takže asi zas nic
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
už jsem si říkal, že ty papírový rakety se tu neprobírají
Firmy s nejbrutálnějším nárůstem ceny za posledních pár dnů:
GameStop (NYSE:GME)
AMC Entertainment (NYSE:AMC)
Express (NYSE:EXPR)
Bed Bath & Beyond (NASDAQ:BBBY)
Nokia (NYSE:NOK)
Koss (NASDAQ:KOSS)
https://www.patria.cz/zpravodajstvi/459 ... ciich.html
na opce jsem se už díval, jedním slovem BRUTÁÁÁÁÁÁL ceny, na to ani nemysli
Investuji na důchod a klidný spánek
AMC nemám, já lítám v MACu, vývoj po dnech: +25 nahoru, +12 nahoru -15 dolů a já pořád sedím na pozici a čekám, až shortaři vyměknou a začnou odkupovat těch 50 % shortů. To pak bude teprve raketa.Honz4 píše: ↑28 led 2021 09:19Účastní se tu někdo nějakým způsobem tý srandy z wallstreetbets na Redditu?
Když člověk vidí lítat ty procenta nahoru a dolu, tak by si taky zaspekuloval.
Už jsem to zažil u jedné banky, obviněné z defraudace, kde whistleblower byl spíš zhrzený nepovýšený úředníček. Až se to usadilo, tam to bylo taky jak válce v motoru
Glueless
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
Přidej ještě MAC, od doby, co jsem ho tady "pumpoval" (9.9.20 v ceně něco pod 8 USD se zatím ztrojnásobilVSbrok píše: ↑28 led 2021 14:28už jsem si říkal, že ty papírový rakety se tu neprobírají
na opce jsem se už díval, jedním slovem BRUTÁÁÁÁÁÁL ceny, na to ani nemysli
Smysl to pouštět má určitě nad 25 USD.
G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
Někde jsem četl že už ani tedka nemají na tu dividendu... Není to nějak zajímavé pro měStanikKolarik píše: ↑27 led 2021 22:38Docela mne zaujalo, že se vůbec neřeší docela velké IPO na pražské burze...
HSBC obnovuje dividendu
The bank said it would pay a dividend of $0.15 a share in cash, the first payout announced since October 2019, after the Bank of England blocked all big lenders from paying dividends or buying back shares in 2020 to conserve capital.
However, it said it would stop the previous practice of paying a quarterly dividend, and target a payout ratio of between 40% and 55% of reported earnings per ordinary share from 2022 onwards, well below the level in recent years.