Povídání o všem možném a nemožném..
Moderátor: VSbrok
Re: Povídání o všem možném a nemožném..
Jen takova zajmavost: nastoupil jsem do banky a v ramci slouvy mam zakaz obchodovat s financnimi instrumenty bez predchoziho souhlasu. Nikdy bych necekal ze tohle nekde uvidim, aby mi nekdo schvalovl kolik muzu investovat
- StanikKolarik
- Investor
a máš zažádáno o ten souhlas?
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Me to prijde takove zbytecne, oni to zakazou ale nasledne ti to povoli s tim, ze posoudi zda neinvestujes moc vzhledem ke svemu platu... Ale realne nemaji moznost zkontrolovat vysi, pocet, druh aktiva ani frekvenci obchodu.
Jeden čas to bylo tak, že každý zaměstnanec banky byl potenciálně schopen se dostat k neveřejným informacím o některých společnostech (analýzy pro účely obchodování, úvěrové analýzy). Tak se to všem plošně zakázalo a pak se z toho dělaly hromadné i individuální výjimky.
Jediný k čemu se dostanu, je to co kdo kdy v jakém množství koupil, ale neveřejný info asi ve stejném množství jako má zaměstnanec v nějakém ekonomickém oddělení firmy na burze.
Samozřejmě kdybych byl na oddělení které se zabývá burzou asi bych měl náky informace rychleji či lépe zpracované, ale nepředpokládám, že bych získal něco extra tajného
Kdyby jste měli koupit jednu akcii na 20 let. Jen jednu. Která by to byla? Můj favorit je SBUX.
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio