Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Moderátor: VSbrok
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
U T ti to nízké premium stojí za vypisování call opce?
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Přemýšlím jestli ředit SLG (nákupka 57) a WFC (nákupka 30), nebo čekat. SPY vypadá, že by ještě mohl jít dost dolů. V USA krize se školami, kde Trump hrozí zastavením financování z federálních zdrojů. Do toho navíc volby.
Dnes asi koupím VIX call opce na spekulaci.
Dnes asi koupím VIX call opce na spekulaci.
Vix by mohl byt dobry tah. Jak a kde tohle a podobne kupujes, ja myslel, ze indexy a etf jsou nam defakto zapovezeny. Etf z eu neberu v potaz.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Normálně si na IB koupím opci. Nekupuji přímo index.
Dekuju za osvetu, me nedoslo, ze kdyz nemuzu kupovat napr spdr, tak jeho opci ano xD
Edit. Doufam, ze to chapu dobre. Nebo je mezi vix a spdr rozdil?...mysleno z hlediska opci. Ja ani nevim, jestli jsou opce na etf.
Edit2. Tak opce us etfka maji a mohu je koupit. BOMBA
Edit. Doufam, ze to chapu dobre. Nebo je mezi vix a spdr rozdil?...mysleno z hlediska opci. Ja ani nevim, jestli jsou opce na etf.
Edit2. Tak opce us etfka maji a mohu je koupit. BOMBA
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak já zas ve středu neudržel ručičky pod sedinkou a přikoupil SPG, Tčko a PFE ... aby všechny šly ve čtvrtek o pár procent dolů ... chjo ...
I když koukám, že dneska za všechno zelený jak na jarní louce :O
NASDAQ na historickém maximu
Corona útočí, ale investoři si z viru již očividně hlavu nelámou a tiskařský stolice FEDu jedou na maximum ... na SA se již začínají lidi ozývat, že to připomíná rok 2000
Takže sázka na VIX je možná dobrá volba ...
I když koukám, že dneska za všechno zelený jak na jarní louce :O
NASDAQ na historickém maximu
Corona útočí, ale investoři si z viru již očividně hlavu nelámou a tiskařský stolice FEDu jedou na maximum ... na SA se již začínají lidi ozývat, že to připomíná rok 2000
Takže sázka na VIX je možná dobrá volba ...
Investuji na důchod a klidný spánek
Dnes jsem prikoupil 50ks akcii Cardinal Health (CAH) bo zhucel pod mou minimalni akceptovatelnou nakupku $50 za akcii. Tedy mne poskoci ze 14. na 10. misto portfolia, hned za Gilead (GILD), a utvori tak defenzivni duo Kasatonov-Fetisov Duvodem pro nakup je castacne i fakt, ze temer vse ostatni je drahe...
Zaznamenavam spektakularni rusty u svych rustovych titulu, jako AAPL (+127%), NVDA (+100%) ci MSFT (+83%) nebo FB/GOOGL, ktere jsem az na 1x MSFT (23.3.20) jiz roky neredil. Tyto akcie mne vydelaly mnohem vic, nez dividendove tituly na rustu i dividendach dohromady (Nvidie navic dnes v portfoliu sejmula Shellku, do ktere jsem napumpoval x-krat vic penez). Momentalne to vypada, ze to co mi udelala Nvidie za 2 roky, bude Shellu na dividendach tvrat asi 200 let
Nekdo asi bude namitat, ze vse muze zrovna tak rychle zhucet, ale ze 100% polstari se haja o neco lepe, nez na lehce kladne nule - jsem moc rad, ze jsem to ptf takhle rozdiverzifikoval
Zaznamenavam spektakularni rusty u svych rustovych titulu, jako AAPL (+127%), NVDA (+100%) ci MSFT (+83%) nebo FB/GOOGL, ktere jsem az na 1x MSFT (23.3.20) jiz roky neredil. Tyto akcie mne vydelaly mnohem vic, nez dividendove tituly na rustu i dividendach dohromady (Nvidie navic dnes v portfoliu sejmula Shellku, do ktere jsem napumpoval x-krat vic penez). Momentalne to vypada, ze to co mi udelala Nvidie za 2 roky, bude Shellu na dividendach tvrat asi 200 let
Nekdo asi bude namitat, ze vse muze zrovna tak rychle zhucet, ale ze 100% polstari se haja o neco lepe, nez na lehce kladne nule - jsem moc rad, ze jsem to ptf takhle rozdiverzifikoval
A koupil bys vyjmenované společnosti dnes za současné ceny ?
Ne , mel bych strach a nechtel bych si ku.... ten krasny % vynos, nicmene o nic (ne)racionalnejsi byly me prikupy v dobe kdy se dely (tedy tituly rostly x let v kuse, spadly x-krat az pote - unor 2018, "facebookgate" s uniky dat, ted covid, apod.), zaroven si myslim, ze ty 3 pred sebou maji skvelou buducnost (vyhled je samozrejme jiz zapocten), ja osobne si myslim, ze Nvidia bude letos skokan roku a je to budouci mega-cap competitor z toho, co vim o jejich budoucich planech. Business modely Applu, Msftu jsou jiz vyzrale a zcela genialni, covid jim v podstate pomohl (firmam jako Msft, Csco, Amzn, ktery ovsem nemam rad skrze kaspara Bezose) - udavaji trendy (predplatne, upgrady, ekosystem sluzeb, brandabilita, image)
Je fakt, ze na ten dip Msftu jsem se v breznu koukal jako na smilovani bozi - moc jsem chtel prikoupit (a nemit nadelano v gatich, vzal bych xkrat tolik...)
Nyni mam v merku vice Cisco, snad Gilead, par firem mam za ukol "udelat" v dipech, no a hledam 28. titul do ptf
Je fakt, ze na ten dip Msftu jsem se v breznu koukal jako na smilovani bozi - moc jsem chtel prikoupit (a nemit nadelano v gatich, vzal bych xkrat tolik...)
Nyni mam v merku vice Cisco, snad Gilead, par firem mam za ukol "udelat" v dipech, no a hledam 28. titul do ptf