Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
ad firmy.. zatimco dnes se řeší zahulené plíce našich dědů, tak děti našich dětí budou hejtovat online firmy - socialni site, online hry a podobný sviňstvo, který vytváří akorát vymytý mozky.
kdybych měl držet status socialne odpovedneho investovani naprosto do detailu tak neexistuje firma do ktere se da investovat
kdybych měl držet status socialne odpovedneho investovani naprosto do detailu tak neexistuje firma do ktere se da investovat
- StanikKolarik
- Investor
tak v tom případě jsem taky asi viděl jinou reklamu...
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Ad Slon - asi tak, souhlasím s Tebou. Zatímco u tabákových firem je jasný důvod, proč jsou zlé, monstrózní digitální firmy jako Facebook vypadají neškodně, ale zdání klame. Jejich vliv na celosvětové dění je obrovský a další generace se budou divit, proč jim lidé dobrovolně dávali hromadu osobních dat ZDARMA a stali se tak někteří postupně nikoliv uživateli, ale spíš komoditou. O psychické závislosti a narušení "normálních" vztahů nemluvě ...
Ale zpět k tématu - od začátku roku jsem nakupoval na dlouhodobé držení CNI, LMT, PEP a na spekulaci CEPU a FE. PEPka se tak stala 3 největší pozicí v ptf po WMB a TRP.
CEPU je poměrně riziková záležitost z Argentiny a sázka na to, že země přestála to nejhorší a pomalu, postupně se bude situace konsolidovat. Úspěšně restrukturalizovali státní dluh a současná vysoká inflace by mohla konečně zpomalovat. Společnost je finančně zdravá, generuje dost keše, zadlužení je nízké a valuace ještě nižší. Holubi na střechách Buenos Aires si vykládají, že bude tučná dividenda, která by mohla dosáhnout až 1$/ADR. Tomu moc nevěřím, ale i poloviční hodnota by byla super.
FE je na pomezí dividendové akcie a spekulace a též na hraní pro výpis call opcí. Když ji se ziskem potratím, nebude mi to vadit. Společnost je teď pod tlakem vyšetřování za úplatky, kvůli tomu spadnul rating pod investiční pásmo, no za pár let to bude zapomenutá záležitost. Základní byznys je relativně v pohodě, pro zelené mozky museli slíbit uhlíkovou neutralitu do roku 2050.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní mini dump - přizobnuto trošku PEP, startovací vzorek CAH a nějaké vzorky různých SPAC.
Přijde mi to ale prozatím docela jako slabota. Zítra to bude zřejmě pumpa nahoru a pokud tak v pátek další menší pokles při quadruple witchingu.
AAPL a TSLA se nicméně snaží to trošku poslat dolů, tak jím nezbývá než držet palce.
Přijde mi to ale prozatím docela jako slabota. Zítra to bude zřejmě pumpa nahoru a pokud tak v pátek další menší pokles při quadruple witchingu.
AAPL a TSLA se nicméně snaží to trošku poslat dolů, tak jím nezbývá než držet palce.
- StanikKolarik
- Investor
na doporučení mnohých, jsem ovzorkoval včera (za peníze z exitu z NYSE:AMRX)
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dneska bych rád po menším dumpu nabral startovací vzorek WMT. Snad se to v marketu ještě trošku prohloubí. Earnings nedopadl pro ně úplně dobře a budou flatoví. Mají dividendu, takže mi to zase až tolik nevadí.