Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
-
- Začátečník
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Dívali jste se někdo na UVV ? Dividenda zvyšována 47 let takže jde aristokrata, akorát k nim nezapadá v kriteriu kapitalizace. https://seekingalpha.com/symbol/UVV/dividends/scorecard. Dividenda 5%. Je to malá společnost, ale 47 let a dividenda 5%...zní to lakavě, kdyby byl nejakej ještě menší propad tak asi malinko koupím.
,KHC,GIS,BTI,QSR,T,IRM,PG,PEP,KO,D,XOM,LYB,RDSB,MO,JNJ,ABBV,LEG,ENB
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
O UVV jsem se zajímal když byla cena kolem 45 jůesdý ...
A řekl jsem si naco vlastnit 5tku na trhu, když můžu mít jedničku (MO), dvojku (PM) a trojku (BTI).
Tož tak
A řekl jsem si naco vlastnit 5tku na trhu, když můžu mít jedničku (MO), dvojku (PM) a trojku (BTI).
Tož tak
Investuji na důchod a klidný spánek
Měl bych otázku a zajímalo by mě jak to vidíte ostatní zkušenější investoři a jak to děláte. Na přelomu roku jsem nakoupil 9 titulů (každý za cca 500-600$). Teď si dáváme měsíčně stranou na nákup akcií cca 100$. Má smysl kupovat další tituly za cca 300$ a udělat si ptf a diverzifikovat to do všech sektorů. Nebo si počkat a koupit za víc, až bude cena lepší ( chci přidat další sektory O, NNN, MAIN, ED, ITW...), s tím, že bych nákupky postupně ředil. Díky
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Na to neexistuje žádná správná odpověď, používají se různé postupy. Pokud dáváš měsíčně stranou nějakou pravidelnou částku, tak si podle poplatků urči objem jednoho nákupu (např. aby poplatek byl méně než 1% z objemu nákupu) a až takový objem našetříš, něco kup.
Někteří se pokouší časovat trh a hledají správný okamžik k nákupu a jiní zase nakupují pravidelně a nákupní cena se jim postupně zprůměruje. Protože nelze efektivně časovat trh, nelze ani rozhodnout, která z těch metod je lepší, je to jen o štěstí.
Někteří se pokouší časovat trh a hledají správný okamžik k nákupu a jiní zase nakupují pravidelně a nákupní cena se jim postupně zprůměruje. Protože nelze efektivně časovat trh, nelze ani rozhodnout, která z těch metod je lepší, je to jen o štěstí.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše Pavel. Já osobně nakupuji minimálně za 500$ právě kvůli tomu, aby poplatek činil max 1%. Výjimku z tohoto pravidla dělám pouze, když se najde dobrá duše, díky které mám bonus na poplatky a těch 5$ se mi následně vrátí. Momentálně se mi na účtu válí 200$, ale jelikož nemám bonus počkám až došetřím do 500$ a poté je pošlu do světa.
Další věc je že když budeš takle kupovat každej titul po 300 dolarech ztratiš v tom přehled, jaký titul je vlastně duležitý a jaký min.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tomu moc nerozumím. Jak ztratí přehled o tom který titul je důležitý a který méně? Ty to máš podle důležitosti? Já chci mít rovnoměrně ve všem stejně a tak každý titul bude stejně důležitý ne. Nebo jak si to myslel?
- StanikKolarik
- Investor
Já se ma to zase dívám tím způsobem, že mne nákup stojí půl eura, takže na ten nákup obětuju jednu čtvrtletní dividendu z jednoho kusu akcie
300USD je vcelku slušná částka, já nakupuju už když mám 200USD
300USD je vcelku slušná částka, já nakupuju už když mám 200USD
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo to je asi hlavní výhoda u Degiro. Plus jeden nákup etf měsíčně zdarma. Ale i tak mě to nedonutí otevírat u nich účet. Jediný přesun co bych udělal by byl do IB.