U toho RevPar vidím spíš důležité relativní porovnání mezi jednotlivými REITy. Kdo dostane za pokoj nejvíc (je to skoro profit margin).Investor007 píše: ↑05 čer 2020 13:38Díky za tipy. Z hotelů mne zaujal H. Nemáte někdo v portfoliu? Revpar jsem si našel, ale většinou uvádí jestli roste, nebo klesá. Porovnání s předchozími asi nutné dělat ručně podle zpráv za minulé období. Nemá to nějaký agregátor v sobě zahrnuto jako u REIT Seekingalpha?
Daytrayding u těch hotelů neřeším. Tam bych si asi našel při tom jak vše roste akcie s ještě větší energií.
njn, informace použitelné u REITů je poskrovnu. Solidní fundamentální přehled se těžko shání. I zavedené investorské stránky na ně klidně používají nevhodné (nebo méně vhodné) metriky a pak to křivý obraz (např. výplatní poměr, zadlužení atd.).
Na druhou stranu mi to přijde, že to vytváří příležitost, není to tak profláklé a nebude trvat dlouho a informace "zlidoví". Přeci jenom REIT jako sektor je docela nový.
I morningstar o REITech píše nesmysle, když víš co rozhoduje, lépe se orientuješ
G.