Otázky a odpovědi
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázky a odpovědi
No to je fakt, to máš právdu.
Zas na druhou stranu, tohle je již 3tí změna v NEprospěch klientů Degira, takže je vcelku vysoká šance, že s tím budou pokračovat ... co bude příště? Zákaz nákupu kuřáků, protože je to zdraví nebezpečné? Zákaz nákupu ropáků, bo se ropa nelíbí zelenej mozkům?
Příjde mi to prostě jako salámová metoda ... jako se vším v EU, hezky kousíček po kousíčku ... bo kdyby se zavedly všechny změna najednou, tak jim utečou všichni klienti.
Zas na druhou stranu, tohle je již 3tí změna v NEprospěch klientů Degira, takže je vcelku vysoká šance, že s tím budou pokračovat ... co bude příště? Zákaz nákupu kuřáků, protože je to zdraví nebezpečné? Zákaz nákupu ropáků, bo se ropa nelíbí zelenej mozkům?
Příjde mi to prostě jako salámová metoda ... jako se vším v EU, hezky kousíček po kousíčku ... bo kdyby se zavedly všechny změna najednou, tak jim utečou všichni klienti.
Investuji na důchod a klidný spánek
třeba ti Němci co to koupili to chtějí zlikvidovat. Jedna dividenda zdaněná 30% a mažu pryč. Zatím jsem teda ten seznam ani nezkoumal.
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Za mě největší problém je RDS.B
Na několikátý pokus se uráčili odpovědět, že je to pro ně USA akcie = 30% daň ...
Jak k tomu došli mi už neráčili vysvětlit
všechny ostatní mnou držených akcií na seznamu oblíbených jsou ... zatím ... jak dlouho tam vydrží netuší asi nikdo
Na několikátý pokus se uráčili odpovědět, že je to pro ně USA akcie = 30% daň ...
všechny ostatní mnou držených akcií na seznamu oblíbených jsou ... zatím ... jak dlouho tam vydrží netuší asi nikdo
-
- Začátečník
VSBroku, podle minarja z Ladislavoveho fora se dan 30 % netyka ADR, viz:
minarjo Zasláno 28-5-2020 v 21:36
Pánové, ten Degiro seznam z emailu (i email jako takový) ohledně změny danění se týká AMERICKÝCH, pro jistotu opakuji AMERICKÝCH akcií (neboli firem s americkým daňovým domicilem). Tedy těch, u kterých byste normálně platili díky formuláři W-8BEN daň 15%, nově ale se na ně formulář vztahovat nebude a daň je 30%.
Příklady, které jmenujete a které tedy máte evidentně nakoupené v USD z US burzy, jako Shell, Taiwan Semic., britské tituly jako Brit.am.Tobacco atd. jsou vše ADR certifikáty na mimoamerické akcie (tedy ISIN sice začíná na US, ale to je ISIN pro ADR, ne pro daněnou podkladovou akcii nějakého mimoamerického státu). U ADR se daň platí jak známo právě dle země podkladu (Británie nula atd), tedy dle podkladové akcie, nikoliv dle americké legislativy, tam žádná změna tedy není. Tedy v seznamu hledejte jen a pouze americké akcie, tedy ty, co mají opravdu daňový domicil v USA. S ADR buďte v klidu, na ně se nějaké americké danění nevztahuje, vždy danění původce.
Tedy jde v té daňové změně fakt hlavně o americké zbrojaře, co v seznamu nejsou. Případně možná nějaké mini firmy pro divi investory málo významné, ale cca 2000 amerických hojně obchodovaných akcií, ale třeba i REITs v seznamu je a tedy žádná extra změna.
Portfolio:
AT&T, Banco Santander, BASF, BMW, British American Tobacco, Cisco Systems, CVS Health, DXC Technologies, Intel Corporation, Macy's, Prudential Financial, Royal Dutch Shell B, Teva Pharmaceuticals, Unum Group, Wells Fargo
Broker:
Degiro
AT&T, Banco Santander, BASF, BMW, British American Tobacco, Cisco Systems, CVS Health, DXC Technologies, Intel Corporation, Macy's, Prudential Financial, Royal Dutch Shell B, Teva Pharmaceuticals, Unum Group, Wells Fargo
Broker:
Degiro
Teraz sa nechytám už vôbec takže sa to týka len ADR (ako nie USA akcií)?VSbrok píše: ↑02 čer 2020 19:07Za mě největší problém je RDS.B
Inak ich tiež bombardujem mailami a moc sa im odpovedať nechce.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo četl jsem odpověď od minarja, jenže odpověď od Degiro podpory je v tom poněkud v rozporu.
Takže jak to bude asi ukáže až čas.
Na otázku zda bude daněno RDS.B mi odpověděli viz výše. Tedy, že budou danit dle domicilu firmy, ale zároveň dodali, že tituly, které začínají na US a NEjsou na listu, tak jejich dividendu budou danit 30%.
RDS.B má domicil GB, ale je to ADR začínající na US, takže ... ???
Já se z Degira snažím vypáčit kloudnou odpověď už několik dní a furt nic.
Moje otázky na základě jakohého zákona byl teto list vytvořen, Degiro naprosto ignoruje a neodpovídá na ně.
Takže jak to bude asi ukáže až čas.
Na otázku zda bude daněno RDS.B mi odpověděli viz výše. Tedy, že budou danit dle domicilu firmy, ale zároveň dodali, že tituly, které začínají na US a NEjsou na listu, tak jejich dividendu budou danit 30%.
RDS.B má domicil GB, ale je to ADR začínající na US, takže ... ???
Já se z Degira snažím vypáčit kloudnou odpověď už několik dní a furt nic.
Moje otázky na základě jakohého zákona byl teto list vytvořen, Degiro naprosto ignoruje a neodpovídá na ně.
Dividendu RDS.B ti vyplatí ve výši 100% (22.6.2020 uvidíš). Emitent nezdaňuje, tak nemohou ani v Degiru, to by byla krádež.
US akcie se obecně pro cizince zdaňují 30%, tam Derigo "jen" neuplatní snížení na 15%.
To jsou dvě zásadně odlišné situace - věcně i právně.
US akcie se obecně pro cizince zdaňují 30%, tam Derigo "jen" neuplatní snížení na 15%.
To jsou dvě zásadně odlišné situace - věcně i právně.
Já zatím našel jen jednu společnost v portfoliu, které se to týká. Invesco (IVZ)... Mám ho spíš historicky, nepřikupuji, ale teď váhám, jestli si nechat danit dividendu, nebo ho prodat s velkou ztrátou. Mám dojem, že by se mělo vrátit výš, tak zatím držím.