Dorazily mi dividendy...
Moderátor: VSbrok
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dorazily mi dividendy...
Jo tak to gratuluji a tiše závidím. Uznávám že sledovat i ten mezi měsíční vývoj je zajímavé a povzbudivé. Ještě není konec června, ale už teď vím, že to bude víc než loni. O kolik to asi bude no nechám se překvapit.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi včera přišla dividenda od Shellky. Poprvé zdaněná holandskou daní. Tak se mi po sedmi letech hold vymstí, že jsem nezvolil kdysi britský klon. Dividenda přišla v Euro a jednoduchým výpočtem mi vyšla na 0,4156 Euro na akcii.
Proč nemáš britský klon ADR na NYSE - dostával bys nedaněné dolary a žádné dodaňováni holandských dividend bys nemusel řešit (tuším se ti započte jen 10% z té zaplacené holandské daně)?
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To fakt nevím kolik se mi započte nikdy jsem to neřešil. Chodilo mi to nezdaněno, protože jsme vždy zvolil akcie místo dividendy. A proč nemám ADR? No tenkrát když jsme kupoval své první akcie jsem o ADR ještě nevěděl. Hold chyba z mých investorských začátků, která se po sedmi letech ozvala a bude se mi připomínat co čtvrt roku.
Prodej a kup ADR. Chvilku to může zabolet (jako mě), ale pak budeš rád.Ondřej píše: ↑25 čer 2019 14:13To fakt nevím kolik se mi započte nikdy jsem to neřešil. Chodilo mi to nezdaněno, protože jsme vždy zvolil akcie místo dividendy. A proč nemám ADR? No tenkrát když jsme kupoval své první akcie jsem o ADR ještě nevěděl. Hold chyba z mých investorských začátků, která se po sedmi letech ozvala a bude se mi připomínat co čtvrt roku.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tož to nevím no. Ty poplatky mě odrazují. Ale jak bude aktivní bonus pouvažuji o tom.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, za sebe též můžu jen doporučit RDS.B na NYSE
Nezdaněno šup do kasičky
Nezdaněno šup do kasičky
Investuji na důchod a klidný spánek
Dnes dorazila 2 část divi od Stocku.
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nj jenže to máš $5 prodej, poplatek za převod z EUR na $ a dalších $5 za nákup. A ještě budu moci koupit jen poloviční množství bo 1 ADR jsou dva kusy akcií ne?
Stejně to nakonec udělám ale nelíbí se mi to.