Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Martine, jak říkám... ani mi tak nevadí ta cena v procentech, firmě dlouhodobě věřím... spíš se teď trochu potýkám se strachem, že koupím další firmu a půjde hned dolů... tak si říkám, jestli není problém v tom, že jsem nakupoval moc draho či jestli je problém spíše v obecné náladě na trzích, nevím a to mě tíží
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
Já investuju od prosince, co mam v ptf tak slo dolů a nakoupil jsem celkem dole. Jsem zelenáč...Za mě - podle zdejších rad si vyberu firmu a z jejich stranek si stahnu rocni vykazy nekolik let zpět, udelam si tabulky (prijmy, naklady, marže, grafy, payout ratio, zkrátka co jde). Kouknu na ceny a propady v minulosti a dam si nějakou cenu a čekám. Nikdy to nejde naplánovat přesně , ale když vidim, jak dokáže cena litat, tak se snad dockam.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Koukám na ten premarket. Vidím to tak, že si počkám do září, kdy snad přidám další korunky. Nebo pokud mě přesvědčí Abbvie nebo xom půjdu do nich. Ale neukvapuji se a uvidím.
MartinD: v ničem si chybu neudělal takových situací zažiješ ještě spousty. Důležité je, že jsi začal a koupil firmy kterým věříš. To že jsou teď levnější nic neznamená. Jak bylo řečeno v dlouhodobém horizontu to není nic hrozného.
Hlavně pokračuj a diverzifikuj dále. Je fakt že takové ty klasické bezpečné přístavy se momentálně za moc atraktivní ceny neobchodují.
Dalo by se však uvažovat o Exxon Mobil, Shell, Pfizer, Intel, Cardinal Health, AT&T není to sice spotřebák, ale stále se jedná o velice kvalitní podniky.
Snad jsem alespoň krapet pomohl.
Dík Ondro, uvažuju nad exxonem, dost se mi líbí, čekám na to, jestli začne Čína nakupovat ve velkém ropu z Íranu, nejspíš by to způsobilo dost velký propad ceny ropy a s ním by dost možná letěli dolů i ropné společnosti jako XOM nebo Chevron...
T se mi taky líbí, akorát si nejsem jistý jestli teď není už moc drahé... přeci jen, od toho co jsem ho nějak sledoval uplynuli tak 2-3 měsíce, a to byla cena od 29 až 32, teď je 34 a stoupá, tak si nejsem jistý... s tím bych radši počkal...
T se mi taky líbí, akorát si nejsem jistý jestli teď není už moc drahé... přeci jen, od toho co jsem ho nějak sledoval uplynuli tak 2-3 měsíce, a to byla cena od 29 až 32, teď je 34 a stoupá, tak si nejsem jistý... s tím bych radši počkal...
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
Dám sem komentář mého oblíbeného člena ze seekingalpha pro pobavení.MartinD píše: ↑08 srp 2019 15:13Martine, jak říkám... ani mi tak nevadí ta cena v procentech, firmě dlouhodobě věřím... spíš se teď trochu potýkám se strachem, že koupím další firmu a půjde hned dolů... tak si říkám, jestli není problém v tom, že jsem nakupoval moc draho či jestli je problém spíše v obecné náladě na trzích, nevím a to mě tíží
AbbVie is testing my capacity to suffer?
I know.
The dividend is $4.28
I keep buying AbbVie and have now increased my position to 40,000 shares.
And every time I receive an AbbVie dividend check in the mail for $42,800, I say to myself: How can I stand such suffering? Make it stop. Please make it stop.
After all, an investor can only stand so much suffering.
Have you ever seen such cruelty?
T rozhodne drahe neni, naopak ke dost levne. Spis bych se bal jeho zadluzenosti v kombinaci s recesi
Čo hovoríte na KHC a ich dnešné -14%?
Shares of Kraft Heinz fell on Thursday, after it said it was delaying its quarterly filing and disclosed write-downs totaling $1.22 billion.
The company disclosed earlier this year it had received a subpoena from the Securities and Exchange Commission into its accounting policies and internal controls.
Shares of Kraft Heinz fell on Thursday, after it said it was delaying its quarterly filing and disclosed write-downs totaling $1.22 billion.
The company disclosed earlier this year it had received a subpoena from the Securities and Exchange Commission into its accounting policies and internal controls.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Diky, taky jsem to cetl a SKT nakonec nekoupil. Casem uvidim jestli to byla chyba .VSbrok píše: ↑30 črc 2019 15:32Tu máš něco na čtení o STKMoneyo píše: ↑03 črc 2019 15:47Já teď zvažuji SKT
https://www.youtube.com/watch?v=F88LBI3tILA
https://seekingalpha.com/article/427249 ... ortunities
https://seekingalpha.com/article/427892 ... look-worth
https://seekingalpha.com/article/427828 ... -even-bear
MartinD: v podstate taktiež začínam a zatiaľ je moja taktika sa dívať po aristokratoch/kráľoch/zombie a snažiť sa diverzifikovať ptf vrámci 11 sektoroch. Takto sa dostať na cca 22 spoločností a ďalej sa uvidí.
edit: ešte drobná poznámka. Predpokladám, že som tu najmladší a najmenej skúsený. Každopádne stratégiu som si zvolil viď. vyššie a či to bolo správne alebo nie dám vedieť o cca 10r
edit: ešte drobná poznámka. Predpokladám, že som tu najmladší a najmenej skúsený. Každopádne stratégiu som si zvolil viď. vyššie a či to bolo správne alebo nie dám vedieť o cca 10r
Naposledy upravil(a) Andrej dne 08 srp 2019 20:52, celkem upraveno 1 x.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
+Martin: sice nejsem na trhu tak dlouho jako jiní zde fóru, ale jedno železné pravidlo jsem si již ověřil mnohokrát:MartinD píše: ↑08 srp 2019 15:13Martine, jak říkám... ani mi tak nevadí ta cena v procentech, firmě dlouhodobě věřím... spíš se teď trochu potýkám se strachem, že koupím další firmu a půjde hned dolů... tak si říkám, jestli není problém v tom, že jsem nakupoval moc draho či jestli je problém spíše v obecné náladě na trzích, nevím a to mě tíží
- koupím ... cena jde dolů
- sleduju (protože se zdá, že cena jde dolů), takže nekoupím ... cena jde nahoru
Ve dvou ptf máme 52 akcií a pouze JEDNA!!! po nákupu šla nahoru, všechny ostatní šly ihned po nákupu dolů
Takže když mám peníze a chci něco koupit, tak si určím cenu, za jakou jsem ochoten koupit, tedy spíš jaký minimální dividendový výnos požaduji a když to na ni doleze, tak to odpálím a pak už se na to nekoukám, protože na 99% to pak ještě půjde dolů...
Zářná ukázka z pondělí ... kdy jsem přikupoval Shell (RDS.B) ... cena se furt poflakovala mezi 57,3 a 57,5 ... takže jsem si řekl, že 57,27 je takový hezky kulatý číslo za který by se mi to líbilo ... hodina, dvě hodiny a furt nic, už jsem si říkal, že to zvýším a najednou bác ho a cena slítla na 56,99 a včera dolezla až na 56,67 ... no a co, že? Dneska je cena 57,5
XOM se mi líbíl pod 70, jenže to nebyly prachy ... takže ted nevím nevím ... opět váhám, takže za chvíli bude zas za 80
Investuji na důchod a klidný spánek