Povídání o všem možném a nemožném..

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Odpovědět
MartinD
Pokročilý

Re: Povídání o všem možném a nemožném..

Příspěvek od MartinD » 28 říj 2019 14:20

můj broker je Lynx, takže české akcie odpadají... upřímně je zatím ani moc nechci, důvod ? no, ani já sám nevím, nějak mám tady k tomu našemu rybníčku averzi, alespoň teď... líbilo by se mi 3M, CAT, ITW... všechno je ale drahý jako svině, zvlášť teď po earnings :D
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE

mnam84
Investor
Been thanked: 1 time

Příspěvek od mnam84 » 28 říj 2019 14:22

Máš averzi a nevíš proč :D to je kouzelný :D

MartinD
Pokročilý

Příspěvek od MartinD » 28 říj 2019 14:33

tak jinak, nechce se mi zakládat dalšího účet u brokera, nestudoval jsem český trh, neustále sleduju jenom USA... víc důvodu teď nevymyslím, je to čistě osobní věc... stejně tak jako někdo nekupuje tabákové akcie, protože vyrábí cigára... taky bych mu řekl že je [cenzura] a nechává si unikat dobré firmy, nicméně ho přesvědčovat nebudu, očividně z toho nemá dobrý pocit... nemám chuť vlastnit české akcie, ne teď... myslím si že za investováním by měla být chuť kupovat/držet, já tu chuť teď nemám, akorát bych přemýšlel nad tím, jak se jich co nejdřív zbavit...

Martin
Pokročilý

Příspěvek od Martin » 28 říj 2019 16:47

MartinD - mluvis mi z duse, penize pripraveny....MMM "konecne" jsem se rozhoupal a pri poslednim poklesu koupil. CAT jsem pri poslednim zhoupnuti nestihl, ITW vylitlo po poslednim Q3, ale i predtim byly maxima. Mozna vezmu MAIN sice max., ale DY 6. Nejake dalsi napady?
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka

MartinD
Pokročilý

Příspěvek od MartinD » 28 říj 2019 16:54

koukám na IRM, ještě jsem je nestudoval, nicméně musím se na ně kouknout... další by bylo D, dominion energy... a potom LOW, Lowe's company... ale ani jednu jsem neprolétl, takže nevím, pouze nápady

Martin
Pokročilý

Příspěvek od Martin » 28 říj 2019 17:44

IRM si nastuduj, jsou dva tabory pro a proti, jako u T. Maji pod sebou hodne spolecnosti pro spravu dokumentu, dlouhodobe smlouvy, zacinaji investovat do ulozist. Ale ten dluh. Ja jsem IRM vzal DY pres 8...D ok. Z utilit chci ED, sice nijak skvely prijmy, ale historie dividend, ale zase maxima...LOW ma nizky DY
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka

MartinD
Pokročilý

Příspěvek od MartinD » 28 říj 2019 18:03

LOW sice nízký yield, mně je ale 20 a oni zvyšují dividendu o 20 % ročně :D
IRM mě na první pohled v tabulce dividenda na Seeking alpha děsí to payout ration přes 100 %, víc opravdu nevím
D se mi na první pohled taky líbí víc než ED

takže asi tak, kdyby někdo mohl poradit nějak víc ohledně IRM, vůbec bych se nezlobil... jdu je pročíst

Martin
Pokročilý

Příspěvek od Martin » 28 říj 2019 18:39

IRM je REIT musis brat FFO nebo u IRM AFFO. Mrkni na seekingalpha a od B.Thomase si precti diskuze a clanky o IRM. D mam ,tak chci jeste nejaky utility.

MartinD
Pokročilý

Příspěvek od MartinD » 28 říj 2019 19:17

po rychlým začtení mě docela děsí to, že vlastně skladují data ve fyzický podobě, tedy papír a pásky... je nadmíru jasný, že se suneme do digitální podoby,...

mnam84
Investor

Příspěvek od mnam84 » 28 říj 2019 19:24

Ono je po tomhle dost poptávka jelikož třeba faktury se musí určitou dobu skladovat ve fyzický podobě

Odpovědět