Povídání o všem možném a nemožném..
Moderátor: VSbrok
Re: Povídání o všem možném a nemožném..
můj broker je Lynx, takže české akcie odpadají... upřímně je zatím ani moc nechci, důvod ? no, ani já sám nevím, nějak mám tady k tomu našemu rybníčku averzi, alespoň teď... líbilo by se mi 3M, CAT, ITW... všechno je ale drahý jako svině, zvlášť teď po earnings
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
tak jinak, nechce se mi zakládat dalšího účet u brokera, nestudoval jsem český trh, neustále sleduju jenom USA... víc důvodu teď nevymyslím, je to čistě osobní věc... stejně tak jako někdo nekupuje tabákové akcie, protože vyrábí cigára... taky bych mu řekl že je [cenzura] a nechává si unikat dobré firmy, nicméně ho přesvědčovat nebudu, očividně z toho nemá dobrý pocit... nemám chuť vlastnit české akcie, ne teď... myslím si že za investováním by měla být chuť kupovat/držet, já tu chuť teď nemám, akorát bych přemýšlel nad tím, jak se jich co nejdřív zbavit...
MartinD - mluvis mi z duse, penize pripraveny....MMM "konecne" jsem se rozhoupal a pri poslednim poklesu koupil. CAT jsem pri poslednim zhoupnuti nestihl, ITW vylitlo po poslednim Q3, ale i predtim byly maxima. Mozna vezmu MAIN sice max., ale DY 6. Nejake dalsi napady?
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
koukám na IRM, ještě jsem je nestudoval, nicméně musím se na ně kouknout... další by bylo D, dominion energy... a potom LOW, Lowe's company... ale ani jednu jsem neprolétl, takže nevím, pouze nápady
IRM si nastuduj, jsou dva tabory pro a proti, jako u T. Maji pod sebou hodne spolecnosti pro spravu dokumentu, dlouhodobe smlouvy, zacinaji investovat do ulozist. Ale ten dluh. Ja jsem IRM vzal DY pres 8...D ok. Z utilit chci ED, sice nijak skvely prijmy, ale historie dividend, ale zase maxima...LOW ma nizky DY
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
LOW sice nízký yield, mně je ale 20 a oni zvyšují dividendu o 20 % ročně
IRM mě na první pohled v tabulce dividenda na Seeking alpha děsí to payout ration přes 100 %, víc opravdu nevím
D se mi na první pohled taky líbí víc než ED
takže asi tak, kdyby někdo mohl poradit nějak víc ohledně IRM, vůbec bych se nezlobil... jdu je pročíst
IRM mě na první pohled v tabulce dividenda na Seeking alpha děsí to payout ration přes 100 %, víc opravdu nevím
D se mi na první pohled taky líbí víc než ED
takže asi tak, kdyby někdo mohl poradit nějak víc ohledně IRM, vůbec bych se nezlobil... jdu je pročíst
IRM je REIT musis brat FFO nebo u IRM AFFO. Mrkni na seekingalpha a od B.Thomase si precti diskuze a clanky o IRM. D mam ,tak chci jeste nejaky utility.
po rychlým začtení mě docela děsí to, že vlastně skladují data ve fyzický podobě, tedy papír a pásky... je nadmíru jasný, že se suneme do digitální podoby,...
Ono je po tomhle dost poptávka jelikož třeba faktury se musí určitou dobu skladovat ve fyzický podobě