Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Když sleduju ty čísla v podobě nákupů pozic celkem za 100 - 200 USD, můžu se zeptat, jak velké jsou běžně vaše nákupní loty? Já se musím přiznat, že jsem v tomto hodně limitovaný Fiem, kde je popl. za pokyny 9,95 USD / EUR, tudíž aby se mi to aspoň trochu vyplatilo, má jeden můj lot velikost aspoň 1000 USD / EUR. Hodně mě to ale pak limituje v tom, že najednou můžu mít otevřených max cca 20 pozic. Když jsem si teď počítal, kolik jsem Fiu vlastně na těchto popl. za necelých 5 let zaplatil, vyšlo to na 24,5 tis. Kč Jak to máte / řešíte s popl. vy?
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Já to řeším úplně stejně jako ty. Jen s poplatkem u Lynx ve výší 5$ nakupuji už za 500 + lépe však za 1000+. Kluci tady ovšem mají účty u Degiro kde ty poplatky jsou oproti těm naším zanedbatelné a tak si dovolí sypat každý měsíc klidně po 200 $.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Ano pravda, zadal jsme z mobilu příkaz na 2,90$ proklikal se všema kravinama co na mě vyskočily, abych večer zjistil doma u PC, že ten příkaz nakonec ani zadán nebyl. Možná znamení, že mám od toho raději držet ruce pryč a nejít s davemPavel píše: ↑03 dub 2020 19:535% DY už NRZ překročilo, ne? Aktuálně za cenu 3,03 je DY 6,6%.Ondřej píše: ↑03 dub 2020 17:53Hele nezoufejte klidně nás můžeš pozvat na 25 metrovou jachtu nemusí být rovnou 50 metrová. Já osobně to překousnu. Mě kluci docela nalomili s nrz jako spekulací. Když teď snížili dividendu možná to jako Penny Stocks koupím jen ze srandy. Hranicí bude asi 5% dividendový výnos.
u degira za rok 2019. 0,51€ * 18 obchodů NYSE, + 2€ jeden nákup na Xetra, +5€ roční poplatek za využití 2 burz.. podtrženo sečteno 16,18€ / rok.
Zalezi kde chces obchodovat. Chtel jsem obchodovat americke akcie a opce.Vojta píše: ↑04 dub 2020 09:23Když sleduju ty čísla v podobě nákupů pozic celkem za 100 - 200 USD, můžu se zeptat, jak velké jsou běžně vaše nákupní loty? Já se musím přiznat, že jsem v tomto hodně limitovaný Fiem, kde je popl. za pokyny 9,95 USD / EUR, tudíž aby se mi to aspoň trochu vyplatilo, má jeden můj lot velikost aspoň 1000 USD / EUR. Hodně mě to ale pak limituje v tom, že najednou můžu mít otevřených max cca 20 pozic. Když jsem si teď počítal, kolik jsem Fiu vlastně na těchto popl. za necelých 5 let zaplatil, vyšlo to na 24,5 tis. Kč Jak to máte / řešíte s popl. vy?
Otevrel jsem si ucet u Interactive Brokers. Poplatek za nakup je priblezne $1,6USD.
Mel by jsi mit ale na uctu aspon $10,000, ale nevim co se presne stane kdyz jsi pod.
Jsou tam pak mesicni poplatky za vedeni $10, pokud behem mesice obchodujes odecitaji se ti z teto castky poplatky za uskutecnene obchody.
Aktualni data stoji pak dalsi $20, ale myslim si, ze to funguje stejne a odecitaji se ti z teto castky poplatky za uskutecnene obchody.
Premyslel jsem jeste o Revolutu.
Se zakladni kartou bez poplatku mas 3 obchody mesicne zdarma.
S Premioum kartou mas 8 obchodu mesicne zdarma a mesicne zaplatis 7GBP.
S Metal kartou mas neomezeny pocet obchodu zdarma a mesicne zaplatis 13GBP.
Revolut ma omezeni, ze nakup jeden obchod muze byt max za $1000. Pokud ches za vic, musis udelat vic obchodu. Jak je to s prodejem nevim.
Dalsi obchod pri prekroceni obchodu zdarmu stoji 28CZK.
Plus je ze muzes koupit i zlomky akcii.
Pro me byla nevyhoda, ze zatim neumoznuji obchodovat opce a ze se musi obchodovat na telefonu.
Je rozumné, aby poplatek byl méně než 1% z objemu nákupu. Je to taková jednoduchá pomůcka, aby člověk moc nekrmil brokery. A tím pádem pak záleží, jakého máš brokera. Středně drahý je Lynx, jejich 5 dolarů za obchod odpovídá nákupu za 500 a víc dolarů. Mně to připadá rozumné minimum, nakupovat menší objem už nevidím jako smysluplné (jsou ale jiní, kteří nakupují už za 100-200 dolarů), pokud si chci dlouhodobě budovat dividendové portfolio.Vojta píše: ↑04 dub 2020 09:23Když sleduju ty čísla v podobě nákupů pozic celkem za 100 - 200 USD, můžu se zeptat, jak velké jsou běžně vaše nákupní loty? Já se musím přiznat, že jsem v tomto hodně limitovaný Fiem, kde je popl. za pokyny 9,95 USD / EUR, tudíž aby se mi to aspoň trochu vyplatilo, má jeden můj lot velikost aspoň 1000 USD / EUR. Hodně mě to ale pak limituje v tom, že najednou můžu mít otevřených max cca 20 pozic. Když jsem si teď počítal, kolik jsem Fiu vlastně na těchto popl. za necelých 5 let zaplatil, vyšlo to na 24,5 tis. Kč Jak to máte / řešíte s popl. vy?
Obecně plno lidí to kupuje tak, aby poplatek byl max 1 %, ale momentální stav nabízí stav, kdy i s vyšším % se nabízí podstatné snížení průměrné nakupní ceny.
-
- Začátečník
- Been thanked: 1 time
Ahoj pouzivam lynx a muj minimalni lot je 1000usd... obvykle cca 1300usd, presne kvuli poplatku 5usd. Teda, vlastne 10usd, protoze je nejprve potreba tydolary nakoupit.
Fio pouzivam jen na CEZ.
Fio pouzivam jen na CEZ.
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
Ja vetsinou beru za 500 USD, na chytro jsem neprevedl na dolary vsechny penize a ted kdyz vidim kurz....
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
No vidíte a já klidně můžu nakupovat po 100 USD, protože i tak mi poplatek za nákup dělá zhruba 0,5 % V tomhle je to Degiro skvělé, na častější průměrování ceny třeba teď, při prudších dopadech