Přesně @ravo odpověděl. Také jsem měl na mysli zisky a dividendy, že v těch výročních zprávách bývají na webu RMS.
Jinak pro obecnou představu o dividendách českých, i těch dnes už méně obchodovaných titulech z RMS, doporučuji třeba tento web: https://www.miras.cz/akcie/dividendy.php
Není tam vše a poslední data některých společností jsou za rok 2019, ale pro představu to stačí. Zvlášť ta dolní tabulka, kde jsou mnohé známé české tituly z Kupónové privatizace - dnes už i z burzy RMS (která sama o sobě vznikla po kupónovce) je řada z nich stažena, ale ukazuje to i u nich dividendový vývoj.
Co mi chybí na burze
Moderátor: VSbrok
Re: Co mi chybí na burze
Nejjednodušší otázka, jakou jsem kdy dostal. Odpověď je akcie FEDu. Bohužel se nedají koupit a vlastní je jenom velké banky. Nikdo neví jaké, protože to je tajné a nikdy ve FEDu nebyl audit. Dobře si to bankovní mafie v roce 1913 napsala a zařídila.StanikKolarik píše: ↑06 zář 2019 17:05Určitě mnoho z nás už několikrát zažilo okamžik, kdy hledalo akcie nějaké firmy aby zjistili, že ta firma na burze není. Jakou firmu byste chtěli do portfolia, kdyby byla na burze?
A proč FED? Protože má účet, na kterém je zůstatek 0 Dolarů a přesto k tomu má šekovou knížku, za kterou může kupovat aktiva dle libosti. A že si vybírá ty nejlepší aktiva, o tom nemusí být ani řeč. Kupují dluhopisy Microsoftu, AT&T, Apple, vládní dluhopisy atd. A ještě k tomu během pandemie dostali závazek od Ministerstva financí, že případné defaulty zaplatí daňoví poplatníci. A kde by na to daňový poplatník vzal? No přeci půjčil si to od FEDu .
Akcionáři FEDu také dostávají 6% dividendu, což je slušné.
A pokud to nakonec dopadne jak v Japonsku, tak bude FED dříve nebo později vlastnit 80 % všech ETF, tak jako Japonská centrální banka a zaplatí za to 0 Kč, protože si měnu jen naťuká do počítače.
The chart-reading technique actually works. Peter Lynch, (z knihy Beating the Street, postscript.) 1993