Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
-
- Začátečník
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
opravdu má smysl řešit 0,1USD u value investingu a při obchodech mizivé velikosti?
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
Nemá tohle je spíše otázka takové investorské pýchy - koupit co nejlevněji.
Je to jev známý u mnoha sběratelů, kdy nejde o to co ve sbírce máš, ale jak výhodně jsi se k tomu dostal.
Je to jev známý u mnoha sběratelů, kdy nejde o to co ve sbírce máš, ale jak výhodně jsi se k tomu dostal.
Jedu do Thajska ze stejneho duvodu, jako kdyz Gretzkymu zacatkem 80. let snizili icetime z 26 minut na zapas na dvaadvacet. Po nekolika mesicich usilovne prace hodlam 14 dni nic nedelat (portfolio zamerne nechavam doma), abych si prodlouzil investicni karieru. Dlouhodobe mne cekaji prikupy ramcove za miliony, a ja bych nerad ve 35 zjistil, ze nesnasim praci, penize, zivot i akcie. Kromto jsem nikdy neuznaval strategii 'osvobod se financne a pak si cestuj'. Zivot je v podstate pomaly sesup smerem k penalu, a ja nehodlam v 50 zjistit, ze sice mam prachy, ale jsem institucionalizovany a nic a nikam se mi nechce. Nez jsem zacal investovat poradne, navstivil jsem mnoho zemi sveta a kladl tuto cinnost dokonce na prvni pozici.StanikKolarik píše: ↑21 črc 2019 22:42navrhuju čtvrtý scénář - místo navyšování vstup do dalšího titulu, pro další diverzifikaci
a ještě do dalšícho vystoupit místo toho Thajska - co tam?
Ano, z nazoru zde uvedenych to Daimler asi nebude, ten pokladam za uzavreny. U Shellu mam trochu strach o budoucnost ropneho prumyslu, ciste laicky, ani nahodou oboru hloubeji nerozumim. No predpokladam ze tyhle kolosy jsou na zmeny financne i jinak velmi dobre pripravene, tedy kamkoli se trendy hnou, ony budou silou penez na tom miste prvni.VSbrok píše: ↑22 črc 2019 10:36Marek: pokud máš 13 titulů, tak to je cca 7,5% na akcii, tím pádem bych moc přes 10% na jednu nešel
Automobilkám bych se nyní vyhejbej, neviděl jsi reporty jak jim všem padaj prodaje?
Jak píše mnam84, spíš než navýšení, bych volil dalšího koně a Shellka (RDS.B) je dnes velmi dobrá volbá :idea
Dekuji vsem za dosavadni nazory.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Marek: ropáci jsou příliš velký na to, aby si nechali jakoukoliv příležitost protýct mezi prsty
Již několik let velmi investují nejen do ropy, ale též do plynu a taky do solárů
Takže rozumět jim moc není až tak třeba, stačí se podívat kolem sebe ... jezdí lidi autama? jak dlouho ještě budou jezdit? jak se přepravuje většina zboží po zeměGuly?
Nemusíš studovat jejich výkazy, aby sis dokázal na takovýhle otázky odpovědět
Již několik let velmi investují nejen do ropy, ale též do plynu a taky do solárů
Takže rozumět jim moc není až tak třeba, stačí se podívat kolem sebe ... jezdí lidi autama? jak dlouho ještě budou jezdit? jak se přepravuje většina zboží po zeměGuly?
Nemusíš studovat jejich výkazy, aby sis dokázal na takovýhle otázky odpovědět
Investuji na důchod a klidný spánek
- StanikKolarik
- Investor
v tomhle to já mám přesně naopak - mít dejme tomu 50tis na cestování, tak je vrazím do investic protože výlet se mi dalších 30let kumulovat nebude, ale peníze ano. (A odpočinout a vypnout lze i v rámci republiky za desetinu peněz)Marek píše: ↑23 črc 2019 01:43Jedu do Thajska ze stejneho duvodu, jako kdyz Gretzkymu zacatkem 80. let snizili icetime z 26 minut na zapas na dvaadvacet. Po nekolika mesicich usilovne prace hodlam 14 dni nic nedelat (portfolio zamerne nechavam doma), abych si prodlouzil investicni karieru. Dlouhodobe mne cekaji prikupy ramcove za miliony, a ja bych nerad ve 35 zjistil, ze nesnasim praci, penize, zivot i akcie. Kromto jsem nikdy neuznaval strategii 'osvobod se financne a pak si cestuj'. Zivot je v podstate pomaly sesup smerem k penalu, a ja nehodlam v 50 zjistit, ze sice mam prachy, ale jsem institucionalizovany a nic a nikam se mi nechce. Nez jsem zacal investovat poradne, navstivil jsem mnoho zemi sveta a kladl tuto cinnost dokonce na prvni pozici.StanikKolarik píše: ↑21 črc 2019 22:42navrhuju čtvrtý scénář - místo navyšování vstup do dalšího titulu, pro další diverzifikaci
a ještě do dalšícho vystoupit místo toho Thajska - co tam?
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Začátečník
Trochu destruktivní filozofie.výlet se mi dalších 30let kumulovat nebude, ale peníze ano.
Výlet se ti samozřejmě kumulovat bude, stejně jako návštěva hospody s kámošema nebo výdaje za koníčky.
ČEZ, Moneta
Ja tech prikupu za €1000 muzu teoreticky udelat 10, tedy nejaky vylet-nevylet neni prilis relevantni. Mou zivotni pointou neni rehole a vecny odpirani. Kazda hlava je jina, je dobre znat sebe a mit spravny balanc. Ja napr. predpokladam, ze se opet vratim ciperny a udelam mnoho tydnu nato mnoho prace a vydelam jeste vic penez, nez kdybych makal bez pauzy.
Vcera jsem mel koupit Daimler.
Vcera jsem mel koupit Daimler.
To, že Daimler kupují Číňané, ještě neznamená, že bys ho měl kupovat ty. Oni se řídí jinými kritérii.
Daimler mam a za mnohem vyšší cenu, ale tedka bych ho nekoupil, je tu prakticky nulový rustový potenciál, samé regulace.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
automobilkám bych se teď radši vyhejbal
Škodovka teď oznámila pokles výroby a prodejů... minulý týdne (nebo kdy to bylo) pokles u Fordo, BMW, Volkswagenu ...
Škodovka teď oznámila pokles výroby a prodejů... minulý týdne (nebo kdy to bylo) pokles u Fordo, BMW, Volkswagenu ...
Investuji na důchod a klidný spánek