DPS> nelíbí se mi především to, že si berou furt svůj "desátek" i když Tvůj účet vykáže ztrátu. Zhodnocení lítá nahoru dolů a k tomu ještě i hotnota celého ptf podstatně víc, než co dělám já s DGI ptf, přitom Conseq DPS má většinu v akciích taky. Tedy pokud si dokážeš vybrat kvalitní akcie, tak dokážeš bez problémů překonat DPS ... navíc s podstatně nižšími náklady a nulovými ročními poplatkyAndrej píše: ↑20 črc 2019 22:22Bez príspevku od zamestnávateľa by som do toho nešiel, z tohto pohľadu mi to príde fajn.Môžeš to trochu rozviesť? Či už nejaké čísla, alebo aspoň % s čím reálne počítať.když vidím to roční shodnocení + poplatky, tak z toho nemám vůbec žádnou radost
Cestovku až tak neriešim, skôr chcem navštíviť nejaké krajiny "kým sa ešte dá"
To prajem veľa šťastia. Na inom fóre som čítal, že s tým majú ľudia celkom problém. U Creditas to má byť od pondelka. Počkám, či to dajú aj na Richee a založil by som tam.
Jojo, už jsem požádal o založení u Monety ... chjo 21. století a prej musím počkat do pondělí na založení ... prej založte si hned online
Na jednu stranu ano, na druhou pokud opravdu chceš žít jen z dividend, tak jistou pravidelnost řešit potřebuješ ... já se vždy primárně zaměřuji na Aristokraty, pak na DY, ale pokukuji i o měsíci v kterém firma divi vyplácí, popř. když mám dvě firmy v mínus, tak prvně se podívám, která je víc v mínus a pak který měsíc kvartálu by bylo dobré navýšit.Marek píše: ↑20 črc 2019 22:47Nejsem ani zkuseny uzivatel ani jsem to tu cely z cas. duvodu necetl, tedy mozna se po nekom opakuji, ale nemas lepsi projit zde doporucene divi aristokraty a naplanovat si podily v techto firmach tak, aby ti kolem a kolem kazdy mesic prisla divi alespon od nekoho? Nejlepsi na tohle jsou asi US akcie, platici kvartalne... Ja to mam ramcove tak, ze na jare mi chodi velky divi z firem z DAXu a kolem mam rozhazene americke kvartalni akcie (halabala, bo je mne fuk, kdy a od koho co chodi, hlavne, ze to chodi)Andrej píše: ↑19 črc 2019 23:33Rád by som dom, ideálne nový, takže rekonštrukcia a podobné záležitosti by sa nemali konať. Bude asi pravda, že v tomto prípade by stavebko nemalo moc zmysel.
Napadla mi jedna vec, možno trochu hlúposť. Má zmysel sledovať spoločnosti, ktoré vyplácajú dividendu mesačne? Inak povedané, mať portfólio postavené tak, aby naozaj každý mesiac prišla dividenda. Povedzme 24 spoločností, takže v priemere aspoň 2x za mesiac by malo niečo prísť.
Btw vyplata divi je i o pruznosti tveho brokera, viz vecne dohady "me uz prisly a Pepovi jeste ne" na tohle tema... Lajnujes si to moc matematicky idealne
Když divi nedorazí cca 3 dny po výplatním dnu, který firma ohlásila, tak vždy píšu brokerovi co se děje ... a šup hned je divi na účtu
[/quote]
no já se vždy snažím kvůli Lynx poplatkům udržet nákup na 10+ kusů nebo aspoň za $300+ ... takže ihned po připsání peněz nakupovat nemůžuStanikKolarik píše: ↑20 črc 2019 23:04za 10% příjmů bych si toho moc nekoupil - ale dělám to stejně - po výplatě pošlu plusmínus stejnou částku a s tou pracuju (čti rovnou si něco koupím)Zrovna včera jsem četl, že u nás už taky existují spořáky začínající dvojkou
https://www.penize.cz/sporici-ucty/4085 ... vy-prehled
(na spořák si nemám co posílat, protože všechno co ušetřím posílám na Degiro/Zonky/Mintos - Víceméně Zonky používám jako takový dost nepružný spořák)
Jojo, takže jsem to včera objevil a hned se vrhnul na založení ...