To můžu potvrdit, NWL, LYB a NRZ mi prakticky táhnou ptf
Výsledky portfolií - aneb pochlubte se
Moderátor: VSbrok
- StanikKolarik
- Investor
Re: Výsledky portfolií - aneb pochlubte se
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Úvěry, pokud vůbec, jsi měl řešit 03-04/2020, teď v době hypu už určitě ne (sám jsem byl rád, když jsem marginový účet po skoro třech letech předloni zavřel prakticky s nulou, ty propálený poply mě budou strašit ještě dlouho).Michael píše: ↑03 led 2021 11:20Já byl v mínusu jen 70k . Můžu se zeptat jaký úrok jsi na těch půjčkách dostal a kde ? Zvažuji taky něco vzít.Mrhol píše: ↑02 led 2021 21:04
no přišel Kovid a já byl - 200k. Samozřejmě sem nic neprodával...Založil jsem si Degiro a začal posílat peníze tam. Vzal jsem si v bance 2x 100 000Kč úvěr a začal jsem nakupovat samozřejmě moc brzy no ale nakonec jsem spokojen...mám nakoupeno spoustu firem které snad zase začnou zase vyplácet dividendy.
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
- Ladislav
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Moje nejsilnější akcie:
- Přílohy
-
- zelena.jpg (125 KiB) Zobrazeno 2399 x
Akcie a burza - jediná kniha, kterou potřebuješ http://forum.nr1a.com USA http://nr1a.com
Blíží se konec roku, čas vyhodnocování výsledků. Nedávná rally mi posunula letošní výnos na krásných 12,34%. A to v prosinci ještě přijde velká část dividend, které tam nejsou započteny. Dalších cca 1,5% k dobru.
Hlavními tahouny portfolia jsou loňské nákupy farmaceutických firem (MRK,BMY), pojištovny Unum a Cigna, tabákové firmy Imperial Brands a British American Tobacco a zdravotní distributor McKesson Corporation (+74% za 12 měsíců, +55% YTD).
Jedinými velkými mrzáky v mém portfoliu (cca -30%) jsou Stanley Black and Decker koupený evidentně moc brzo a Medical Properties Trust. Dvě černé ovce, jinak jsem velice spokojený.
Taky je celkem zajímavé, že za poslední měsíc jsem poklesem Dolaru "přišel" o částku rovnající se slušnému ojetému autu. Naštěstí jsem za drahého Dolaru neměnil z Korun a na raději nakupoval za USD margin.
Za poslední 2 roky mám výnos 19% ročně, o 5% ročně nadvýnos nad S&P 500. Asi něco dělám správně, řekl bych a to hodnotové investování do kvalitních blue-chip firem fakt funguje.
Hlavními tahouny portfolia jsou loňské nákupy farmaceutických firem (MRK,BMY), pojištovny Unum a Cigna, tabákové firmy Imperial Brands a British American Tobacco a zdravotní distributor McKesson Corporation (+74% za 12 měsíců, +55% YTD).
Jedinými velkými mrzáky v mém portfoliu (cca -30%) jsou Stanley Black and Decker koupený evidentně moc brzo a Medical Properties Trust. Dvě černé ovce, jinak jsem velice spokojený.
Taky je celkem zajímavé, že za poslední měsíc jsem poklesem Dolaru "přišel" o částku rovnající se slušnému ojetému autu. Naštěstí jsem za drahého Dolaru neměnil z Korun a na raději nakupoval za USD margin.
Za poslední 2 roky mám výnos 19% ročně, o 5% ročně nadvýnos nad S&P 500. Asi něco dělám správně, řekl bych a to hodnotové investování do kvalitních blue-chip firem fakt funguje.
The chart-reading technique actually works. Peter Lynch, (z knihy Beating the Street, postscript.) 1993
- peter
- Začátečník
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Co je toto za tool, prosim ta, kde sledujes RoR?
Ja to mam nasypane v Google Finance, ale tam je len price return, nie total return..
AMZN | BTI | OWL | APO | GOOGL | MA | V | ASML | BAM | BKNG | SQ | SOFI
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě Degrin ukazuje: YoC: 7.41%
Bohužel jsem si letos na jaře "hrál" s čím jsem neměl, takže letošek dopadl dost bídně ... hold poučení, že opravdu žádné zkratky neexistují a fakt se člověk má držet 100x prověřeného
Bohužel jsem si letos na jaře "hrál" s čím jsem neměl, takže letošek dopadl dost bídně ... hold poučení, že opravdu žádné zkratky neexistují a fakt se člověk má držet 100x prověřeného
Investuji na důchod a klidný spánek
- StanikKolarik
- Investor
Jo docela to letos šlo...
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Je to Sharesight.com
Zatím nejlepší nástroj na sledování portfolia, co jsem našel. Hlavně to automaticky přičítá dividendy, srážkovou daň a dnes to již umí automaticky importovat provedené obchody jak z Degira, tak z Interactive Brokers. 10 pozic mají zdarma, zbytek nad to je omezený. Stále však většina funkcí funguje a výnos stačí v pohodě sledovat jednou ročně a tedy na měsíc si předplatit pár Dolarů.
Na sledování dividendového příjmu, yield on cost, podíl pozic v portfoliu podle market cap apod. pak používám https://divitrack.io/ Byť tam se to musí zadat ručně. Pro mých pár obchodů za rok to však není problém.
The chart-reading technique actually works. Peter Lynch, (z knihy Beating the Street, postscript.) 1993
Tak jsem se konečně dostal k vyhodnocení roku 2022 a celkový výnos +9,6%. Pomohlo konzervativní nastavení ptf, dividendy a nějaké ty opční prémie.
Hezký výnos a máme podobný. A pak, že prý nejde překonávat indexy, jak se někteří skalní zastánci indexového investování snaží namluvit.