Ja som to predal pre-market ked pustili do sveta tu spravu, niekde mid-$40. Strata asi $10k. Plus pozatvaral som vsetky short put opcie, dalsich asi $10k strata.. Jednoznacne moj najvacsi flop v celej investicnej kariere You win some, you lose some..volnicko píše: ↑04 říj 2023 10:30@peter
Koukal jsem na vyplach na NEP, jestli to nebude dalsi padajici nuz, ktery chytat.
Nekoukal jsi taky?
Dost revidovali ocekavany rust, ale ta firma by byla levna i pri zachovani stavajici dividendy a nulovem rustu. Tedy hadam, ze budou obavy i o ni? Obavy s dluhu? Navic cokoliv stavet v energetice je dost kapitalove narocne. Pro ne pozitivni je naopak Inflation Reduction Act's... tax credits.
Abych pravdu rekl, tak se trochu ztracim v jejich ucetnictvi. Inu, aspon mam nejaky domaci ukol.
Mal som svoj investicny narativ naviazany na ich 12-15% rast CF a divi. Toto kompenzovalo ich dlhove financovanie expanzie, korp strukturu (podradenost NEE) a hlavne BB rating. Pozitiva sa rozpadli, resp. isli z 12-15 na 5-8 a negativa zostali. Za mna bye-bye.
Kapital som presunul do BAM, BTI, ENB, PM (moje zostavajuce high-yield kone) a ASML (no-brainer buy <$600 imho).. Celkovy portfolio divi income isiel samozrejme dolu ALE portfolio kvalita (tzn. vazeny credit risk a ocakavany vazeny rast EPS/FCF/divi) isla hore.
Dnes je NEP na 15% yield a moze sa ukazat do buducna ako celkom zaujimava deep-value hra - aj 5-6% rast pri zaciatocnom yielde 15% neznie uplne zle. Ale stale je to yield-co (NEE manazment bude vzdy preferovat NEE pred NEP) so vsetkymi hore spomenutymi negativami, takze pre pokojny spanok som ja zvolil kvalita>kvantita..
NEP je z danoveho hladiska C-corp (vid ten link) a IBKR dani divi standarne ako ine korpiky (osobna skusenost).volnicko píše: ↑04 říj 2023 14:59No prave peter odkazoval na https://www.investor.nexteraenergypartn ... nformation
Ze se to chova stejne jako corp. Nevlastnim a nemam s tim tedy osobni zkusenost.