Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
- Victor Nettoyeur
- Pokročilý
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Ja se tedkom divam na Home depot (HD) a libilo by se mi jeste za trosku lepsi cenu, ale to bych se taky nemusel dockat;) Z Industrials mam krome 3M jeste CAT, ale to je tedkom hodne prepaleny.
Taky na HD koukam....z reit se chystam na STAG, uvidim, jestli trochu sleze.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
HD má docela velké zadlužení. Za 190/200 bych i nějaký první vzorek nabral. Se zatnutýma zubama na 220. V loňském březnu se akcie zastavila proklatě nízko. To mi brání tomu věřit na úrovni 230-250.
LHX taky sleduji, ale s lepším discountem se mi momentálně stále ještě jeví LMT.
LHX taky sleduji, ale s lepším discountem se mi momentálně stále ještě jeví LMT.
dík ten L3Harris - krátká divi historie, ke všemu málo známá firma to PTF je pro slonici a potřebuju trochu značky co člověk i zná, aby měla radost...takže vybírám spíš procter&gamble apod.. zas to chci i diverzifikovat se svým ptf, prostě složitééé
- StanikKolarik
- Investor
Zkus se podívat na LYB, NWL, UL, ADM, BGS
minimálně to NWL asi znát bude, ikdyž teda teď je vcelku vysoko
minimálně to NWL asi znát bude, ikdyž teda teď je vcelku vysoko
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
jo dík omrknu, jsou to ale hodně malý společnosti dle market cap, NWL zase nasdaq.. no mám nějaký základ a zbytek zkusím doplnit.
Klasicky mě nejvíc trápí Evropa, tak tu nejspíš z 90% vyřeším tímhle ETF DE0002635299
https://www.justetf.com/de-en/etf-profi ... 9#overview
Klasicky mě nejvíc trápí Evropa, tak tu nejspíš z 90% vyřeším tímhle ETF DE0002635299
- StanikKolarik
- Investor
LYB je Evropa (já to mám jako ADR)slon píše: ↑08 bře 2021 11:41jo dík omrknu, jsou to ale hodně malý společnosti dle market cap, NWL zase nasdaq.. no mám nějaký základ a zbytek zkusím doplnit.
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
já vím, ale prostě ta evropa je v tomhle proti USA hrozně mimo.. dohledávat kdy mají ex-divi day a vůbec jaká bude výše, to člověk musí projít tuny materiálu na stránkách tý firmy a hledat jehlu v kupce sena.
tady je seznam co v tom ETF aktuálně je a docela se mi to líbí - prostě tím smáznu diverzifikaci evropy (mimo UK, ale tam je situace daleko lepší)
tady je seznam co v tom ETF aktuálně je a docela se mi to líbí - prostě tím smáznu diverzifikaci evropy (mimo UK, ale tam je situace daleko lepší)
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavá valuace: BABA. Pokud to klesne ještě o 20 USD pod moji nákupku budu dokupovat.
Proč nejde koupit O a SPG? To je zase nějaká novinka? Takový klasiky, vždyť to nejsou žádné obskurní akcie...slon píše: ↑07 bře 2021 16:12nemáte někdo tip na akcie ze sektoru - Consumers discretionary, Industry a reits (ktery jde koupit na degiro). Sestavuju teď jedno portfolio a nic mě nenapadá - i když nemusí tam asi nutně být zastoupeny - třeba zrovna reits bych i oželel, tam mě napadlo jen O a SPG, ale ty nejdou nově koupit. Industry by tam asi být mělo.. něco s rozumným DY a spíš větší firmy + nejlíp něco co nemám já třeba u industry 3M...ale asi nezbude než to tam vložit.
Je pravda, že ve vyhledávání nejsou vidět, vidím jen O protože ho už mám. A zdá se, že přikoupit jde.