Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
LMT - chtel jsem dalsi prumysl a jak pise Pavel, je zase jiny. Koupit CAT, ETN, ITW nebo ADM, PEP kde jsou jejich maxima a DY mensi. Potreboval bych jeste dalsi sektory, ale treba do T se nejak nemuzu odhodlat. Nejakou dalsi pojistovnu PRU nebo Allianz.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
-
- Začátečník
Pokud je ta akcie několik let po sobě v zisku, tak co je příčinou toho nevalného kurzovního grafu?
Mám za to, že ta firma by snesla nějakou hlubší analýzu, než jen PE a PS.
Mám za to, že ta firma by snesla nějakou hlubší analýzu, než jen PE a PS.
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
bigusdykus: předpokládám, že Biden efekt a ESG investování...
Stavím zoo.
-
- Začátečník
Kdy jindy měla zbrojní firma vystřelit, než za Trumpa (pokud nespekulujete na světovou válku).
Proto mi není moc jasné, co od té firmy čekáte. Pokud jde o poměr PE/PS/divi 3%, tak to už je možná lépe koupit padlý Intel, nudné ATT, nebo nějakou velkou EU firmu.
LMT jsem nestudoval, ale třeba je tam nějaká významná kurzotvorná zakázka, akvizice nebo vynález.
Odpověď, že "tuto firmu ještě nemám ve sbírce" , není moc fundamentální.
Proto mi není moc jasné, co od té firmy čekáte. Pokud jde o poměr PE/PS/divi 3%, tak to už je možná lépe koupit padlý Intel, nudné ATT, nebo nějakou velkou EU firmu.
LMT jsem nestudoval, ale třeba je tam nějaká významná kurzotvorná zakázka, akvizice nebo vynález.
ČEZ, Moneta
Předpokládám, že za sprintem MAC posledních dní stojí hlavně to, že se robinhoodi při zadávání AMC přepsali. Nebo je za tím něco víc?
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
A co potom teprve Macys. To kdyby se mi podařilo prodat na dnešním high, tak jsem šťastný jako blecha. Bohužel všechny platformy padly na hubu.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Všechny? Já jsem nikdy problém nezažil. Měl jsem otevřené Tastyworks a v pohodě.
Dnes přizobnuto opět VZ.
Jinak ten pokles byl docela slabší, chtělo by to ještě něčím katalyzovat.
Dnes přizobnuto opět VZ.
Jinak ten pokles byl docela slabší, chtělo by to ještě něčím katalyzovat.
Firma je zdravá a má dobré parametry, nikdo neříká, že ji kupuje jen proto, že ji ještě nemá. Má dobrý DY a mnoho let rostoucí dividendu, je to trochu jako s tabákovým byznysem, není v kurzu a některé fondy či investoři ji odmítají. A navíc - Intel a ATT už většina z nás má, takže potřebuje další tituly pro diverzifikaci, takže rada - koupit raději ATT nebo Intel je pro mnoho z nás k prdu:-)bigusdykus píše: ↑27 led 2021 15:05Kdy jindy měla zbrojní firma vystřelit, než za Trumpa (pokud nespekulujete na světovou válku).
A co se týká Trumpa - ten už v listopadu skončil, takže je cena níže a vhodná pro nákup. On ten Biden taky není žádný pacifistický svatoušek:-) A je řada amerických spojenců, co by ráda výrobky LMT.
Tastyworks jelo, ale Trading212 a Revolut nee. M jsem pustil za 12$ :-/
Biden by mohl rozehrát novou válku a pak bude LMT v kurzu
Biden by mohl rozehrát novou válku a pak bude LMT v kurzu
Stavím zoo.