volnicko píše: ↑23 bře 2021 10:21
Jo, ja takhle prodaval Medifast za 140 a realizoval 100% zisku. Ted je za 230. Chytrejsi tedy asi nejsem... A bohatsi taky ne.
Kazdopadne pokud nekdo umi casovat trh, tak gratuluji a drzim palce i budoucnosti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Market_timing
Naopak: pokud jsi shrábl 100 %, tak jsi zbohatl a pokud víš, že šlo dát 230 %, tak jsi i chytřejší.
Už ti zbývá jen se z toho do příště ponaučit a udělat lépe
Existuje několik metod, jak to dělat. Pokud ti market timing nefunguje, možná to není, protože "to nejde", ale protože jsi něco udělal špatně
Nazval bych to spíš pohybem na trhu, využívám středních a větších proudů, které na trhu identifikuji.
Některé své tipy zde dávám, lze dohledat, s úspěšností jsem spokojen (a není 100 %).
Teorie přístupu k trhu mám úplně v paži, jsou podezřele odvislé od poplatkové struktury (a co je pro ně nejvýhodnější):
1. buy&hold: prosazované těmi, komu platíš poplatky z velikosti inv.částky (banky, inv.fondy apod.), který hovoří pro zůstat na trhu.
2. trading (např. Lynx a jejich breakout trader), protože mu platíš za nákup/prodej
3. stock picking: různí analytici, platíš za newsletter za tipy
a nakonec:
4. ti, co získávají vlastní zkušenosti, věří sobě, udělají si plán, dodrží ho a vylepšují na základě výsledků
G.
P.S. bohužel jsem off-topic, protože nemám tip na nákup a nevidím ani jasné shorty.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.