Já sám jsem kvalitní finanční služba.
Tak dlouho čteš knihy o akciích, až napíšeš svou vlastní knihu o akciích a pak už jsou cizí knihy ztráta času. Protože jsi možná dělal výtah těch nejlepších informací z těch nejlepších knih. Tak proč bys hledal informace v cizích knihách, když už jsi z nich všechno rozumné převzal a upravil po svém a vložil do vlastní knihy.
Tak dlouho kopíruješ cizí rozumy o akciích, až dostaneš svůj vlastní rozum pro akcie a už nic kopírovat nebudeš.
Tak dlouho se díváš na rating a cílový kurz akcie, až zjistíš, že je to všechno nesmysl, lež, podvod a zločinná manipulace od Moodys a Goldman Sachs a Elon Musk.
Kdo koupil nějaký ticker nebo dip, musí ho zas brzy prodat s malou ztrátou nebo s malým výdělkem.
Kdo koupil levně zdravý podnik, měl by si ho nechat až do konce života kvůli dividendám.

Kdo koupil levně největšího výrobce léčiv v Japonsku, který nemíří k bankrotu a má část výroby v Německu a platí 5 % dividendu, ten nedělá žádnou chybu. Každý by mohl koupit levně největšího výrobce léčiv v západní Evropě, severní Americe, Japonsku nebo i v Austrálii a nechat si ho navždy jen pro dividendy. Ale největšího výrobce léčiv v Austrálii se mi nechce hledat.

Dividendy v září 1.633 € čistého, když byla sražena německá daň asi 26,5 %:
Wells Fargo, Enbridge, Pfizer, Johnson & Johnson, Raytheon Technologies, Walgreens Boots Alliance,
Natwest, Shell, BHP Group, Kraft Heinz, Bank of America, HSBC Holdings, Fortescue Metals
Ale v lednu dividendy jen 134 €, v září dividendy jen 99 €. V Květnu 2.123 € čistého.