Interactive Brokers

Diskuse o brokerech, obchodnících a bankách

Moderátor: VSbrok

Odpovědět
Jakub
Začátečník
Příspěvky: 68
Registrován: 25 pro 2019 00:14
Been thanked: 3 times

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Jakub » 11 lis 2021 00:52

Trdlajs píše:
10 lis 2021 19:24
Zdravím, potřeboval bych poradit jak nejlépe dostat peníze na IB. Zatím jsem jel přes Air Bank v EU a v IB převáděl na USD.

Nebylo by lepší jet přes Revolut? Zkoušel jsem to, ale když z Revolut posílám peníze v USD na IB v USD, tak nějak nevím co vyplnit za banku apod. Zdá se mi, že mi to nenabízí to, co mi řiká kam to poslat v IB. :)
Záleží, jak vysoké částky by se posílaly. Naposledy byl poplatek Revolutu za odeslání USD ve výši 0,3%. To se vyplatí pro částky do $2000. Od té doby je výhodnější CZK z AirBank do IB a tam pak směnit.

Z Revolutu jsem posílal USD do IB jen jednou, a nevzpomínám si, že by byl nějaký problém. Důležité bylo nejdřív v Revolutu vytvořit "bankovního příjemce", pak zvolit typ "podnikání". I když je příjemce třeba v Maďarsku, země banky se asi musí zvolit USA, a až pak je možné vyplnit potřebné údaje (Account number a Branch code, resp. Číslo účtu a Směrové číslo).

Trdlajs
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 10 lis 2021 10:58

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Trdlajs » 11 lis 2021 20:27

děkuji všem

Trdlajs
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 10 lis 2021 10:58

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Trdlajs » 13 lis 2021 13:05

vážení, jde někdo vidět v portfoliu případně jde tam nastavit v IB, za kolik jsem ty akcie koupil?

Jakub
Začátečník
Příspěvky: 68
Registrován: 25 pro 2019 00:14
Been thanked: 3 times

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Jakub » 13 lis 2021 14:09

Trdlajs píše:
13 lis 2021 13:05
vážení, jde někdo vidět v portfoliu případně jde tam nastavit v IB, za kolik jsem ty akcie koupil?
Kde konkrétně? Přes web, v TWS, nebo v mobilní aplikaci?

Všude to najdete někde v přehledu portfolia, ve sloupci Avg Price (Average Price, může být nutné ten sloupec přidat). Pokud chcete ceny jednotlivých nákupů, tak do 7 dní v Trade Log, pak už jedině vygenerovat nějaký report, třeba Activity Statement.

Trdlajs
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 10 lis 2021 10:58

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Trdlajs » 15 lis 2021 10:33

Jakub píše:
13 lis 2021 14:09
Trdlajs píše:
13 lis 2021 13:05
vážení, jde někdo vidět v portfoliu případně jde tam nastavit v IB, za kolik jsem ty akcie koupil?
Kde konkrétně? Přes web, v TWS, nebo v mobilní aplikaci?

Všude to najdete někde v přehledu portfolia, ve sloupci Avg Price (Average Price, může být nutné ten sloupec přidat). Pokud chcete ceny jednotlivých nákupů, tak do 7 dní v Trade Log, pak už jedině vygenerovat nějaký report, třeba Activity Statement.
už jsem to našel, jsem slepý :D

Trdlajs
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 10 lis 2021 10:58

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Trdlajs » 15 lis 2021 10:33

nevíte jak opravit toto

"You are logged in without Trading/Market Data permissions You are not connected to the brokerage system (You may be logged in on another platform). The displayed portfolio and market data are delayed."

Nevím, že bych byl připojený někde jinde ...

Jakub
Začátečník
Příspěvky: 68
Registrován: 25 pro 2019 00:14
Been thanked: 3 times

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Jakub » 15 lis 2021 13:53

Trdlajs píše:
15 lis 2021 10:33
nevíte jak opravit toto

"You are logged in without Trading/Market Data permissions You are not connected to the brokerage system (You may be logged in on another platform). The displayed portfolio and market data are delayed."

Nevím, že bych byl připojený někde jinde ...
Zkusil jste kliknout na Log In?
ib login.png
ib login.png (22.04 KiB) Zobrazeno 156 x

Trdlajs
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 10 lis 2021 10:58

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Trdlajs » 15 lis 2021 15:04

Jakub píše:
15 lis 2021 13:53
Trdlajs píše:
15 lis 2021 10:33
nevíte jak opravit toto

"You are logged in without Trading/Market Data permissions You are not connected to the brokerage system (You may be logged in on another platform). The displayed portfolio and market data are delayed."

Nevím, že bych byl připojený někde jinde ...
Zkusil jste kliknout na Log In?

ib login.png

To mě právě neumožnilo, načítalo se to a měl jsem tam ...

už se to opravilo samo :)

Trdlajs
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 10 lis 2021 10:58

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Trdlajs » 15 lis 2021 15:10

omylem jsem změnil account z CASH na MARGIN ... nejsem já blbec? :) ... a vrátit to zpět nejde ..

Trdlajs
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 10 lis 2021 10:58

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Trdlajs » 15 lis 2021 15:14

You have to address the items highlighted in RED before you can proceed.

.... nic červeně mi tu nesvítí :)

Odpovědět