Interactive Brokers

Diskuse o brokerech, obchodnících a bankách

Moderátor: VSbrok

Odpovědět
Har.Megido
Začátečník

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od Har.Megido » 04 říj 2023 16:32

Máte někdo zkušenost s přechodem od Lynxu v tom, jak účet založit? Zkusil jsem to od začátku a po oveření telefonu mě systém upozornil, že jsem patrně existující klient a jestli se chci přihlásit. Tím ale byla žádost v tahu a najednou jsem byl v administraci jako v Lynxu. Mám si to s nimi vyjednat jako s tím, že jsem u Lynxu, nebo ignorovat výzvy k přihlášení a předstírat, že Lynx neznám a nejsem to já? Sorry za spam a díky předem za radu.

Dodatek, teď mi přiśla odpovéď z podpory IBKR, tak asi musím dělat, že jsem úplně nový klient:
Dear Mr. xxx,

As you have opened an account under ''Lynx b.v.'' I-Broker structure, per our agreements, your account needs to be serviced by them.

For all requests and/or enquiries related to your account, please contact them directly; below is a link where you can find all their contact details:

https://www.lynxbroker.com/about-lynx/contact/

Thank you for your understanding.

Yours sincerely,

IBKR Professional Services

robmars
Začátečník

Re: Interactive Brokers

Příspěvek od robmars » 16 lis 2023 15:29

Investor007 píše:
10 kvě 2022 14:46
Převod z IB (Maďařsko) do banky v ČR (např. FIO, Airbank, je mi to jedno) v měně CZK. Je to zatíženo nějakým poplatkem korespondenční banky? Jeden převod z IB je zdarma, takže tohle mi je jasné. Otázka je co soudruzi v Maďarské pobočce používají za zprostředkující banku. Jestli to je ČSOB, tak to může být pěkná palba.

CZK neustále oslabuje a nemá pro mne smysl tam nechat ležet aktiva, které raději dám na spořící účet, nebo termínovaný vklad. Za tenhle kurz určitě provádět konverzi nebudu.

Pokud je tohle aktuální https://www.finhacker.cz/pozor-na-vyber ... e-brokers/, tak převod přes EUR je taky kurzovní sebevražda, tj. asi bych si tam ty CZK přeci jen nechal "uležet". Přicházím tak ale o desítky tisíc na úrocích. Když to proženu přes EUR, tak přijdu o desítky tisíc na kurzovém rozdílu. Prostě všechno špatně.
Já převádím své dividendy z IB pravidelně na Fio CZK účet po převedení na CZK v IB. Žádný poplatek neplatím. Zdá se, ze posílají využitím nějakého Raiffeisen CZK účtu.
ABBV,AMGN,AMP,AMZN,AVGO,BABA,BMY,BRK-B,CAH,CARR,CSCO,DLR, ED,GD,GIS,GOOGL,IBM,IIPR,JNJ,JXN, KD,KO,LMT,LYB,MAN,MMM,MO,MRK,MTCH,NFLX,
NNN,O,OGN,OHI,OKTA,ONL,OTIS, PEP,PINS,PM,PRU,RTX,SBUX,
SO,SPG,STWD,T,TD,TDOC,TROW,UGI,UPS,WBA,WBD,ZM

Odpovědět