Pokud to myslíš s investicí do Alkoholu, tak rozhodně nekupovat na Aukru, ale na prověřených burzách nebo přímo od výrobce, stejně jako akcie nebudeš kupovat kdoví kde, že?
např:
thewhiskyexchange.com
whiskybase.com
scotchwhiskyauctions.com
Jsou garantem toho, že to co jim pošleš na prodej, tak zkontrolují a do aukce dají jen to co je opravdu pravé.
Funguje to tak, že prodejce jim lahev pošle, oni to vše sepíšou, pak je dražba, většinou pondělí až neděle, a když něco vydražíš, tak to posílají přímo oni, nikoliv nějaký "číňan" kdoví odkud.
Ke zlatu furt tak nějak dvojí metr mám, bohužel a nedokážu se ho furt zbavit. Problém mám hlavně s poplatky, kdy výkup je zatížen v mnoha případech, co jsem zatím četl a zjišťoval, o poplatky z "kontroly". Tedy, že musíš prodat jen tam kde jsi koupil, navíc ten kousek zlata by měl být zabalen do nějakého nezničitelného obalu, aby výkupce věřil, že jsi s tím nic neudělal. A pokud chceš prodat jinde než jsi koupil, tak si většina výkupců účtuje dost vysoký poplatek za kontrolu, že je to opravdu pravé.
Tohle u chlastu není, prostě přišla flaška, strčil jsem ji dozadu do skříně, za pár let ji zas zabalím do obalu a pošlu na burzu. Zkontrolovat špunt a kolek není zas tak těžké tahle kontrola je zdarma.
Lynx: ABBV, ABR, AQN, ARCC, BGS, BXSL, CGBD, CSWC, CSCO, ENB, GAIN, GLAD, GOLD, INTC, LAZ, MAIN, MDT, MFC, MO, MPC, MPW, NGG, NRG, O, OCSL, OHI, ORI, ONL, PEP, PFE, RITM, RTX, SLRC, SPG, SWKS, T, TROW, UL, VET, VICI, VST, VTRS, WBD, WMB, WU
Fio: COLT, ČEZ, Kofola, Moneta, LMT, PMČR
Hraju si a nezlobím: MAC, SOFI
Crypto [na osahání co to vůbec je]: BTC, ETH
Investuji na důchod a klidný spánek
registrujte se na Trading 212 a dostaňte akcii do 100 EUR zdarma
registrujte se na Degiro a získejte 50 € v hotovosti