Prvni nakup
Moderátor: VSbrok
Re: Prvni nakup
A to chceš mít 1000 USD jako nákupní cenu, či za aktuální cenu? Páč při propadu ti pozice klesne(můžeš dokoupit) a už za 1000 nebude a při růstu ti zase poroste(prodáš?).
v den kdy nakupuju tak chci nakupovat za 1000, pak už mi to je jedno, to už bych se staral o rebalancování v podstatě, ale v tu dobu kdy nakupuji tak za 1000
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
Ja zacal loni na konci prosince, nakoupil hned 8 titulu. Chci 20-25 a upletl jsem si bic, protoze to chci hned a rychle, pak jsem byl nervozni, ze nemam jeste vic titulu. Ted jsem na 12 a nesmim to tak honit, jako blazen a hlavne nekoukat na ostatni kolik uz maji akcii. Proste zacinam a kazdou chvili mam jinou naladu, nejdriv ze pockam na poklesy a pak zase ze hned nakoupim a pak naredim...A to jsem se jeste nedostal s celym ptf nikdy do cervenych, pak to pri krizi bude zajimavy.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Poplatky treba u lynx je 5 usd za obchod plus v prepoctu skoro 5 usd za prevod, tudiz obchod musi byt vic jak za 1000 usd aby se dostal pod 1% s poplatky
za převod je to 100 Kč, ne 5 usd, takže když převede 100 000 Kč najednou, tak je to 0.1 % poplatek za převod, to tam snad nemá ani cenu počítat
Jasne ale to jen v pripade jednorazoveho prevodu, a kolik lidi tohle dela? Naprosta vetsina prevede jen tolik kolik potrebuje na aktualni obchod
reaguju jenom na Tomise, psal něco o 100 000 Kč, nevím jaká je jeho situace... rozhodně se shodneme na tom že čím víc pošleš tím menší jsou náklady... někdo třeba má větší částku, může si počkat na lepší kurz a potom jí poslat najednou... Za mě, držet náklady pod 1 %, někdy se stane že nemám na poslední akcii tak nakoupím za 480, někdy za víc, někdy za míň... to je stejný jako hlídání každýho centu na ceně, taky to nemá smysl řešit... kdyby někdo chtěl nakupovat po jedný akcii tak mu to rozhodně rozmluvím
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Ne, melu to tu furt dokola. Při zakladni ptf, je dobré začínat s $1000 ma pozici a pak navyšovat.
Tedy 4 akcie po $1k = $4k
To je slusnej základ ptf, na kterým můžeš pak stavět a rozšiřovat
A ty firmy, co jsme Ti navrhli jsou dnes vynikající základ ptf, navic s 5%+ DY ... to Ti dnes žádná banka nedá
Ostatní to tu už pěkně rozepsali, tak jen dodatek.
Lynx převod je 100 kč= cca $4,5 a nákup $5, takze se snažím převádět 10k kč minimálně a nakupovat za min. $500. Ale neni to tvrdý pravidlo, když mám míň a cena prudce spadne, tak nakoupím i za míň, časem se to zprumeruje
Investuji na důchod a klidný spánek
- StanikKolarik
- Investor
Já třeba nakupuju/dokupuju "bloky" za 150-200USD
- protože při poplatku 0,5-1€ na Degiru neřeším to 1% poplatku
- protože víc z výplaty prostě neodložím
- protože je to minimální pozice aby divi jakžtakž nějak už vypadaly
- dovoluje mi to diverzifikaci
- dovoluje mi to vcelku operativní dokupy*
*
nejmenší nákup mám 40USD
největší jednorázový nákup (mimo přesun BT->BTQ) mám za 272USD
- protože při poplatku 0,5-1€ na Degiru neřeším to 1% poplatku
- protože víc z výplaty prostě neodložím
- protože je to minimální pozice aby divi jakžtakž nějak už vypadaly
- dovoluje mi to diverzifikaci
- dovoluje mi to vcelku operativní dokupy*
*
nejmenší nákup mám 40USD
největší jednorázový nákup (mimo přesun BT->BTQ) mám za 272USD
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,